28/10/2020 | Leestijd 5 minuten

‘Ik ga heel goed op verantwoordelijkheidsgevoel’

In de lente startte Sterre Okkerse (21) bij Musthave District in Den Bosch: een wereld van hot hot items en hebbedingetjes. Deze boetiek is aangesloten bij het ‘Online warenhuis Den Bosch' én bezorgt aankopen van klanten met fietskoeriers. In rap tempo groeit zij in haar baan en krijgt ze alle vertrouwen om de winkel alleen te draaien. “Het motiveert mij om nog beter mijn best te doen en nog meer te leren.” 

‘Ik ga heel goed op verantwoordelijkheidsgevoel’

Sterre studeerde Theater, maar wist daarna niet zo goed wat ze wilde: “Ik begon eerst in de productie van televisie. Daar merkte ik al heel snel dat die wereld niets voor mij was. Toen ging ik op zoek naar wat ik wél leuk vond. Ik houd van creativiteit en persoonlijk contact. Zo kwam ik bij Musthave District uit. Na een leuk gesprek met de eigenaresse Kim en nog heel eventjes geduld door corona, mocht ik aan de slag!” 

Online Warenhuis  

“Musthave District is net even anders dan anders. En net even iets innovatiever en creatiever. Deze winkel past bij mij.” Het innovatieve karakter van Musthave District, trok Sterre meteen aan: “Deze boetiek gaat mee met haar tijd. Zo bezorgen wij bijvoorbeeld duurzaam, met fietskoeriers, hebben we een goedlopende webshop én zijn we sinds kort ook aangesloten bij het ‘Online Warenhuis Den Bosch’. Op dit platform bundelen verschillende ondernemers uit de binnenstad online hun krachten. Een hoopvol en vooruitstrevend initiatief in tijden van corona, die lokaal kopen stimuleer en ervoor zorgt dat winkels extra omzet hebben. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.” 

Veel vertrouwen  

Bij Musthave District werkt Sterre in een klein team. Dat betekent; al snel veel verantwoordelijkheid, zegt Sterre: “De eigenaresse was al een hele lange tijd niet meer op vakantie geweest. Omdat het werk mij goed afging, vertrouwde ze mij, al na anderhalve maand, de winkel toe. Op de dagen dat zij er niet is, houd ik de winkel draaiende. Op dat verantwoordelijkheidsgevoel ga ik heel goed. Het motiveert mij om nog beter mijn best te doen en nog meer te leren.” 

Samen sparren 

In de praktijk leert Sterre veel van Kim: “Zij betrekt mij in het héle proces. Als ze nieuwe kleding bestelt, zegt Kim: ‘Hé Ster, wat vind jij hiervan?’ Of als er iets binnen is gekomen in een verkeerde kleur vraag ze mij: ‘Terugsturen of toch verkopen?’ Zo neemt zijn mij mee in haar manier van denken. En leer ik, in korte tijd, ontzettend veel bij.” 

Extra’s 

Naast kleding verkoopt Musthave District ook interieurproducten. Zo zijn de krukjes, kleedjes en lampen die je er ziet ook te koop, zegt Sterre: “Dit aspect vind ik verassend leuk. Het geeft de winkel een huiselijke sfeer en biedt de klanten echt iets extra’s. Het heeft mij zelfs geïnspireerd om een online opleiding voor binnenhuisarchitectuur te gaan volgen."  

Binnenhuisarchitectuur 

Sterre: “Hoe kan ik de winkel nog beter inrichten? Welke interieurtrends kan ik laten zien? En wat kan ik met de etalage doen, om nog meer mensen naar binnen te trekken? De kennis die ik tijdens mijn online opleiding op ga doen, kan ik bij Musthave District meteen in de praktijk brengen. Dat is toch geweldig! Natuurlijk kan ik me voorstellen dat ik na een paar jaar doorgroei in de binnenhuisarchitectuur, maar voor nu zit ik hier helemaal op mijn plek.” 

Meer weten?

Wil je ook een opleiding doen in de woonbranche? Kijk dan eens bij retail opleidingen en selecteer op woonbranche.

Meer info