13/07/2021 | Leestijd 4 minuten

Hoe ontdek je jouw talent? Doe mee met de gratis online workshop op 20 juli!

Heb jij een uitgesproken talent? En zet je dat ook optimaal in op je werk? Durf jij te zeggen waar je goed in bent en dat ook te laten zien in je werk of tijdens een sollicitatie? Nee? Dan wordt het tijd voor een andere aanpak! In de gratis online workshop Je talenten ontdekken en inzetten van Youfit@retail leer je jouw talent -of dat van anderen- te ontdekken. De workshop is op dinsdag 20 juli.

Hoe ontdek je jouw talent? Doe mee met de gratis online workshop op 20 juli!

Tijdens de workshop (op 20 juli van 9.30 tot 12.00 uur) ga je op zoek naar jouw talenten en maak je een plan hoe je deze nog beter in kunt zetten in jouw werk. Je kunt deze kennis ook goed gebruiken om jezelf tijdens een sollicitatie te presenteren en op te vallen. Inschrijven kan hier.

Doe maar gewoon

Wat is talent eigenlijk en wanneer ben je talentvol? “We praten niet zo snel en makkelijk over ons talent”, zegt loopbaancoach Hilde Stringa die de workshop verzorgt. “Het past een beetje bij onze cultuur: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Misschien ligt het ook aan het woord zelf; talent. Duidt dat niet op iets heel bijzonders? Voor de meeste mensen geldt dat we niet snel over ons talent praten, uit bescheidenheid.”
Maar er is ook iets anders aan de hand vertelt Hilde: "Vaak weten we niet eens waar ons talent ligt. Om te voldoen aan allerlei eisen verliezen we het talent dat van nature bij ons hoort uit het oog. Voorafgaand aan de workshop start je daarom met een online sneltest die je in een paar stappen zicht geeft op jouw mogelijke unieke talenten. In de workshop gaan we deze samen verder onderzoeken."

Werkgeluk

Hilde: “Wat je zult ontdekken is dat het niet alleen draait om wat je in werk doet, maar veel meer om hoe je de dingen doet. Neem een verkoopteam dat uit verschillende collega’s bestaat, die hebben in feite allemaal dezelfde opdracht: optimaal verkopen. Benutten ze daarin hun talenten, ze zijn toch niet allemaal hetzelfde? De één is een bezige bij die het leuk vindt de collectie piekfijn te presenteren. Een ander blinkt uit in gastvrijheid of verantwoordelijkheidsgevoel, terwijl die vierde collega misschien strategisch heel sterk is. Het gekke is dat deze voorkeuren, het talent voor dat speciale, vaak niet herkend, benoemd en benut worden. Dat komt omdat we er niet zo makkelijk over praten. Zo ontstaat een soort rem op optimaal functioneren, je ontneemt jezelf de kans om te excelleren in wat zo goed bij je past. Werkgeluk, voldoening en succes groeien wanneer je je talent erkent en vanuit kracht en plezier gaat werken. Dat is voor jou fijn, maar ook voor het team waar je nu of misschien straks deel uitmaakt.” 

Positieve vibe

In eerdere workshops viel Hilde de interactie tussen deelnemers op. De ontdekkingsreis van 2,5 uur naar verborgen talent voltrekt zich in een positieve vibe. “We werken op verschillende manier, van groepsverband tot individueel, van duo’s tot sessies in breakoutrooms. De twee trainers schakelen met alle kandidaten.” “De reacties op de training zijn positief, juist omdat het zo leuk is iets van jezelf te ontdekken, woorden te vinden om aan omschrijven wie je bent en wat jouw talent is. Zo kun je dat talent -beter- gebruiken bij wat je nu doet, of inzetten voor iets waar je misschien van droomt. Zo krijg je meer perspectief en ontdek je nieuwe kanten van jezelf. Terwijl dit eigenlijk gaat over wie je allang bent.”

Informatie en aanmelden

Datum: dinsdag 20 juli van 9.30 tot 12.00 uur. 
Inschrijven kan hier.
Deze workshop wordt via Microsoft Teams aangeboden.
Ter voorbereiding maak je alvast een talententest.
De workshop is voor Iedereen die in een (online) winkel werkt of kan aantonen dat het afgelopen jaar te hebben gedaan.

Meer weten?

Youfit@retail helpt je op allerlei manieren met jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt altijd gratis met je vragen terecht bij een coach van Youfit@retail. Van tips voor je cv tot een persoonlijk coachingstraject waarbij wordt gekeken naar jouw talenten en kansen op de arbeidsmarkt. Kijk op de website van Youfit@retail hoe je een afspraak maakt. Daar vind je ook allerlei handige tips en tests om zelf aan de slag te gaan.

Meer info