22/02/2016 | Leestijd 2 minuten

Highlights Keulen (2)

De uitzonderingen op de regel… In Keulen kon je inderdaad voor verrassingen komen te staan. Vaak in het exclusieve topsegment, ook in de categorie ‘hebbedingetjes’. Een inspirerende route: langs pareltjes van vakmanschap en originaliteit.

Highlights Keulen (2)

Door Frances van der Steen

Gevouwen

Olifantjes als inspiratiebron voor banken? Inderdaad. De link: uit één stuk leer gevouwen! De bank uit een 5 mm dikke huid nekleer. Je ziet nergens stikwerk: het leer loopt naadloos over de rug en zitting door. Stel je het gepuzzel voor: het snij- en het vouwpatroon…. De speelolifantjes zijn gevonden op een vlooienmarkt, de designbanken gespot bij de Sede.

Fluisterzacht

Een alternatief voor vloerglijders: meubelpantoffeltjes – in alle geuren en kleuren. Van vilt of met huid, voor doorsnee of ranke stoelpoten, voor thuis of projecten. Deze pantoffeltjes zijn echte hebbedingetjes: schattig/grappig en multifunctioneel. Je beschermt je vloer, dempt het geluid en voorkomt pijnlijke stoten-tegen-de-poot. Wie een stoel heeft, trekt ze aan…

Verdraaid

Vrij associëren: deze stoel en pasta, farfalle en fusilli. Zie je die draai in de rugleuning? Alsof het niks is. Niets is minder waar. Het low-density polyurethaanschuim is inwendig verstevigd met een stalen structuur. De rugleuning is verdraaid, maar zal niet breken. Extra troef: je kunt de stoelen op elkaar stapelen. De Quo is onderscheiden met de Best of Best Icononic Awards 2016.