17/11/2022 | Leestijd 3 minuten

“Het beste van twee werelden”

Ceciel Beltman (26) is ruim twee jaar werkzaam als stylist bij Hoekman De Woonprofessionals in Raalte. “Het beste van twee werelden!”,zo zegt zij. “Aan de ene kant het interieur en aan de andere kant de link die er is met fashion als het gaat om prints, stoffen en kleuren.”

“Het beste van twee werelden”

Hoe ben je bij Hoekman De Woonprofessionals terechtgekomen?

“Ik heb eerst de opleiding tot interieur adviseur aan het Deltion College in Zwolle gevolgd, daarna heb ik fashion design aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht gestudeerd. Via via kwam ik bij Hoekman De Woonprofessionals terecht. Inmiddels zijn we bijna tweeënhalf jaar verder en ik heb het enorm naar mijn zin. Ik kan hier perfect uit de voeten als het gaat om interieuradvies én prints en kleuren.”

Wat zijn je taken?

“Mijn officiële functieomschrijving is stylist, maar daarnaast regel ik ook veel achter de schermen. Op het ene moment help ik een klant of ben ik bezig met het bedenken van een interieurplan, op het andere moment zit ik achter de computer om mailtjes te beantwoorden, offertes te maken of bestellingen te plaatsen. Momenteel ben ik ook druk bezig met het uitbreiden van ons kassasysteem.”

Waar blink je in uit?

“Ik denk dat ik door mijn enthousiasme en creativiteit de klant soms net iets meer uit kan dagen. Het is belangrijk dat je een 'thuis' creëert dat bij de klant past, maar ik probeer er vaak wel net even een verrassing in te verwerken door bijvoorbeeld een bepaalde stof en print samen te brengen, iets waar de klant van tevoren nooit zelf aan heeft gedacht.”

Wat maakt werken met klanten voor jou bijzonder?

“Ik vind sowieso het omgaan met mensen heel leuk. Om een passend plan te kunnen bedenken, moet je de klant echt leren kennen en je inleven. Zo bouw je een band op. Het is fijn als alles uiteindelijk van a tot z klopt, dat is het allerbelangrijkste.”

Wat doe je om bij te blijven in het vak?

“Een half jaar geleden heb ik nog een lichtcursus gevolgd bij Home Made By en ook leer ik veel door beurzen te bezoeken. Ik ben van mezelf erg nieuwsgierig, dus ik struin ook graag internet af en ik ben actief op social media. Ik volg kunstenaars, maar ook interieurwinkels. Bovendien vind ik het leuk om te zien hoe de diverse interieurstylistes op tv te werk gaan.”

Wanneer kijk jij met een goed gevoel terug op je werkdag?

“Heel eerlijk? Eigenlijk ga ik gewoon iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk én weer naar huis. De dagen vliegen voorbij. Natuurlijk is het wel extra fijn als je een mooie opdracht hebt binnen gesleept of een leuk gesprek met de klant hebt gehad.”

Wat is jouw gouden verkooptip?

“Wees oprecht en probeer de klant niet iets aan te smeren. Ik ben van mening dat het belangrijk is om alleen te verkopen waar je zelf achter staat.”