21/03/2024 | Leestijd 3 minuten

Heb je zorgen over geld? Doe de online test voor grip op je geldzaken

Maak je je wel eens zorgen over je budget? Je bent echt niet alleen! De Geldfit-test op geldfit.nl is al ruim 500.000 keer ingevuld. Aan de hand van een simpele test kun je in twee minuten ontdekken hoe financieel ‘fit’ je bent en wat je kunt doen om meer grip op je geld te krijgen.

Heb je zorgen over geld? Doe de online test voor grip op je geldzaken

Geldfit biedt retailmedewerkers hulp bij geldzorgen

Praten over geld is in Nederland vaak heel ongemakkelijk. En al helemaal als het over schulden gaat. Mensen met schulden zijn vaak bang voor het oordeel van de buitenwereld: je zult wel teveel gekocht hebben, je hebt het aan jezelf te wijten. Maar, zo simpel is het niet. De meeste schulden ontstaan niet omdat mensen zo nodig van alles willen kopen, maar door een opeenstapeling van factoren, iets wat je leven opeens heel anders maakt, zoals de geboorte van een kind, een scheiding, een overlijden. Bij drie op de vijf bedrijven lopen mensen rond met geldproblemen, blijkt uit onderzoek. Dus maak je je zorgen? Je bent echt niet alleen.

Recht op hulp en regelingen

Wil je inzicht krijgen in je geldzaken? Doe dan de Geldfit-test op geldfit.nl. Na afloop van de test krijg je een online advies, waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je liever wat extra hulp? Je krijgt meteen een overzicht van organisaties in de buurt die je hierbij kunnen helpen.

Er is ook een potjes-check, hiermee kun je zijn op welke regelingen je recht hebt. Door aanspraak te maken op die regelingen kun je in veel gevallen je inkomsten verhogen. Door op tijd actie te ondernemen kun je voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Zo hebben veel mensen met behulp van de potjes-check en het Tijdelijk Noodfonds Energie de weg gevonden naar regelingen en potjes waar zij voor in aanmerking kwamen. Het voorkomt stress als je weet wat je mogelijkheden zijn en hoe je je inkomen kunt verhogen.

Bel voor hulp bij geldzorgen

Maak jij je zorgen over geld? Bel dan gratis 0800-8115.  Bij Geldfit luisteren ze naar je verhaal en denken met je mee. Ook kunnen ze je in contact brengen met hulp bij jou in de buurt. Bel 0800 8115, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Over Geldfit

Geldfit is een initiatief van NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Dit is een samenwerking van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties die willen dat mensen eerder bij passende hulp uitkomen.  

Meer weten?

Om meer mensen grip op hun geld wordt van 11 maart en 7 april 2024 De Week van het geld georganiseerd. Dit is een grootschalige campagne om mensen op Geldfit te wijzen.

Meer info