14/10/2021 | Leestijd 3 minuten

Handige Arie werkte zestig jaar voor De Ruijtermeubel

Als je zestig jaar bij dezelfde woonwinkel hebt gewerkt, verdien je een oeuvreprijs. Daarom kreeg de 86-jarige Arie Wolfert op 11 september een insigne met goud en briljant van INretail tijdens zijn jubileumfeest. Werk in de Winkel spreekt de veteraan van De Ruijtermeubel. Arie: “Mensen zeggen weleens: ‘Ik zou een boek kunnen schrijven over wat ik heb meegemaakt.’ Nou, ik zou wel drie boeken kunnen schrijven!”  

Handige Arie werkte zestig jaar voor De Ruijtermeubel

Droomvak

Arie: “Meubels verkopen is een droomvak. Elke dag heb ik met plezier mijn chique kleding en schoenen aangetrokken om mooie producten te verkopen. Je werkt lekker binnen tussen de gezellige meubelen, in plaats van buiten in de regen. Heerlijk toch? Verder ben ik een mensenmens. Ik moét onder de mensen zijn. Ik heb in die zestig jaar áltijd een goede band met mijn klanten gehad, of ze nou aardig deden of vervelend. De laatste twee jaren heb ik De Ruijtermeubel zien veranderen met de komst van een nieuwe eigenaar – Wesley de Jong. Ik heb alleen maar lof voor die jongen.”

Ik heb de vijver van De Ruijtermeubel nog gegraven!

Opa

Arie: “Wat ik allemaal wel niet heb meegemaakt in de winkel, joh… Hoe vaak ik ’s nachts wel niet ben wakker gebeld… Dán weer voor een grote brand, dan weer voor een inbraak waarbij criminelen de voorruit waren ingereden… Ze noemden mij dan wel de ‘opa’ van De Ruijtermeubel, maar ik voel me met 86 écht nog geen oude vent hoor!”

Handige Arie

Ook als er weer eens een klusje gedaan moest worden, wisten ze ‘handige Arie’ wel te vinden. “Ik ben altijd handig geweest. Toen De Ruijtermeubel vijftig jaar geleden uitbreidde naar een totaal van vijf winkels, heb ik van een kale industriehal op Woonboulevard Cruquius een prachtige showroom met scheidingswanden gemaakt. Het paste niet helemaal bij mijn taak als verkoper, maar ik deed het gewoon. Ik voel me de grondlegger van dat prachtige pand van 12.000 vierkante meter. Ik heb nota bene de vijver nog gegraven!”  

Goud/briljant

Halverwege september kwam het langverwachte feest voor een paar honderd man om Arie’s loopbaan van zestig jaar bij De Ruijtermeubel te vieren, met barbecue en uitreiking van een insigne door INretail. “Ontzettend mooi, natuurlijk, net als alle cadeautjes, dinerbonnen en lieve woorden van mijn collega’s en de prachtige speech van eigenaar Wesley.”

Waardig afscheid

“Door de jaren heen heb ik veel collega’s zien komen en gaan. De oud-eigenaren heb ik nota bene nog zien opgroeien. Kun je nagaan wat een band ik had met het bedrijf. De waardering van zo’n feest was erg belangrijk voor me. Ik zou iedereen daarom willen meegeven: wees goed voor je werknemers en collega’s. Een afscheid moet je waardig vieren. Met mooie woorden en een blijk van dank.”

Klussen

Op de lauweren rusten, is er voor Arie niet bij. “Ik kan door mijn liesbreuk misschien niet meer goed tillen, maar klussen gaat nog steeds. Dus misschien kan ik daar nog een extra zakcentje mee verdienen op mijn leeftijd.”