17/01/2022 | Leestijd 2 minuten

Goede voornemens voor 2022? Vergeet je werk niet! Ben jij al klaar voor 2022?

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Het nieuwe jaar is hét moment om met frisse blik vooruit te kijken. Óók op werkgebied. Goede werkvoornemens kunnen jou helpen om 2022 met een boost van start te gaan én helemaal klaar te zijn voor de jaren erna. Wat wil je in de toekomst minder, meer of anders doen? En hoe pak je dat aan? Begin gewoon eens met het inschakelen van een ervaren werkcoach. Die helpt jou in 3 heldere stappen met een plan voor de toekomst – en het kost jou helemaal niets.

Goede voornemens voor 2022? Vergeet je werk niet! Ben jij al klaar voor 2022?

Een stukje verder in de toekomst

Het werk in de retail zal de komende jaren veranderen; online shoppen groeit en de automatisering in de sector neemt toe. Voor jou als medewerker in de detailhandel is het belangrijk dat je meebeweegt met deze ontwikkelingen. Gelukkig heb je daar nog wel even voor – binnen een jaar zal echt niet ineens het hele winkellandschap compleet veranderen. Maar het wel zo handig om je vast voor te bereiden. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om stil te staan bij jouw eigen toekomst.

De belangrijkste skills van morgen én overmorgen

Uit tal van onderzoeken blijkt welke vaardigheden retailmedewerkers in de toekomst nodig hebben om slim te werken met computers en automatische processen. Dit zijn de zogenaamde ‘zachte skills’ als probleemoplossend denken, aanpassingsvermogen, creatief denken en communicatievaardigheden. Heb jij die skills, maar, wil je dit zeker weten? Of wil je ze misschien verbeteren? Dan is het goed om stil te staan bij je persoonlijke ontwikkeling. Ga op korte termijn aan de slag en ontdek waar je nu echt blij van wordt in je werk. Zo haal je nog meer plezier uit je werk.

Hulp bij je toekomst?

Het is duidelijk: er is genoeg om in het nieuwe jaar mee aan de slag te gaan, voor de korte én langere termijn. Nu moet je alleen nog bedenken welke kant je op wilt. Dat kan knap lastig zijn om in je eentje uit te vinden. Goed nieuws: dat hoeft ook niet! Je kunt je de gratis hulp inschakelen van de werkcoaches van Werkprikkel. Ze voeren uitgebreide gesprekken met je, helpen je ontdekken waar je goed in bent en wat voor werk bij je past, en stellen samen met jou een plan van aanpak op. Zo weet je precies hoe je je optimaal voorbereidt op de toekomst.

Meer weten?

Wil jij zo snel mogelijk aan de slag met je werktoekomst? Lees meer en schrijf je gratis en vrijblijvend in voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Meer info