13/05/2020 | Leestijd 5 minuten

Esmeralda’s hergeboorte bij Prénatal: “Weggaan? Daar moet ik nu niet meer aan denken!”

“Wie? Ik…? Manager van die megastore van Prénatal op de ArenA Boulevard …? Dat kan ik helemaal niet!”, zo klonk het in het hoofd van Esmeralda Hiel. Ze onderschatte zichzelf, want sinds januari 2020 schittert ze toch echt in deze functie. Allemaal dankzij haar eigen lef, doorzettingsvermogen, de zorgzaamheid van werkgever Prénatal én een slimme loopbaancoach.

Esmeralda’s hergeboorte bij Prénatal: “Weggaan? Daar moet ik nu niet meer aan denken!”

Nog maar kortgeleden was Esmeralda overtuigd dat ze weg zou gaan bij Prénatal. Esmeralda: “Eerst was ik heel blij als filiaalmanager bij Prénatal in Hilversum. Een kleine en kneuterige winkel. Dat paste bij me. Of nou ja, dat dacht ik... Want op een dag stopte dat geluksgevoel ineens. En waarom? Ik weet het niet. Ik kreeg zelfs het idee dat ze bij Prénatal van me af wilden… Dus ik stapte naar mijn HR-manager, om eerlijk over mijn sollicitatieplannen te vertellen. Ze reageerde verbaasd: ‘We willen niet dat je weggaat!’ - en stelde voor om mij op ontdekkingstocht te sturen met een loopbaancoach. Wie weet, konden we wel een nieuwe functie bij Prénatal bedenken. Wat fijn! Mijn collega’s wilden me dus niet kwijt. Best gek eigenlijk, dat ik nooit eerder had geïnformeerd naar doorgroeimogelijkheden. Mijn toenmalige leidinggevende begon er niet over, dus ik liet het links liggen.”  

Ik dacht dat een kleine, kneuterige winkel bij mij paste… Nou, niet dus! 


Badmeester of veilingmeester?  

Esmeralda: “Zo’n eerste gesprek met een coach lijkt eerst wel even spannend, natuurlijk. Ik begon maar gewoon te praten terwijl Jochem van Lunteren (van Youfit@retail, red.) van alles opschreef. We voerden volwassen gesprekken, met serieuze opdrachten, maar hebben ook veel gelachen over de uitkomsten. Zo bleek uit een beroepskeuzetest dat ik een goede badmeester of veilingmeester zou zijn, haha. Nou, nee, dank je. Jochem hield me een spiegel voor. Bijvoorbeeld toen ik per ongeluk met vacatures aan kwam zetten die totaal niet bij mij pasten. Hij zei: ‘Esmeralda. Hier word jij doodongelukkig van. Want jij hebt allang geconcludeerd dat jij niet de hele dag hetzelfde wilt doen, maar moet schakelen met mensen en partijen!”  

“Dat word ik vast niet…”  

Esmeralda: “Wat heb ik mezelf onterecht van alles aangepraat… Toen de HR-afdeling me op de hoogte bracht van de vacature van storemanager bij het warenhuis van Prénatal in Amsterdam, was mijn eerste reactie: ‘Hoezo vragen ze mij? Ik heb immers gezegd dat ik weg zal gaan, dus waarom vragen ze geen ervaren manager? Voor die baan heb je bovendien een hoge opleiding of fikse dosis werkervaring nodig.’ Nou, niet dus! Na een nachtje erover slapen, heb ik ‘ja’ gezegd.”  

Kans aanpakken 

Esmeralda: “Mede door loopbaancoach Jochem, durfde ik deze unieke kans met beide handen aan te pakken. Ik vind het ontroerend dat Prénatal me zo heeft ondersteund. Wie had gedacht dat deze intensieve baan in een warenhuis aan de ArenA Boulevard veel beter bij mij zou passen dan dat kleine winkeltje in Hilversum? Elke dag sta ik weer vrolijk tussen duizenden babyproducten, stagiaires, leveranciers en – uiteraard – mensen in blijde verwachting. Het is een bijzonder dankbaar beroep om mensen met baby’s te helpen. Wat het allemaal nog mooier maakt, is dat de complimenten vanuit Prénatal rijkelijk binnenstromen.  

Doe iets 

Esmeralda: “Ik zou echt tegen iedereen willen zeggen: blijf niet te lang op één plek hangen, als je voelt dat je eigenlijk meer wilt. Daarvoor hoef je niet altijd je vertrouwde bedrijf te verlaten. Ga eens met iemand praten. Zoals een loopbaancoach. Het kan echt!”  

Benieuwd hoe loopbaancoach Jochem de samenwerking met Esmeralda heeft ervaren? “Ik vind haar een powervrouw!” Lees het hier. 

Meer weten?

Heb je interesse in een gratis gesprek met een loopbaancoach? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Youfit@retail. Coaches zoals Jochem helpen je graag verder. En, elke woensdagavond is er een spreekuur van 19.00 tot 21.00 uur. Bel of app 06-22201862 en je krijgt meteen een coach aan de lijn die graag antwoord geeft op jouw vragen.

Meer info