26/10/2020 | Leestijd 3 minuten

Een carrièreswitch binnen de retail: laat je omscholen

Je had het altijd zo naar je zin in een winkel, en nu dit! Corona raakt misschien ook jouw werkgever, branche of baan, en de term carrièreswitch valt steeds vaker. Of misschien heb je gewoon andere interesses gekregen? Heb je behoefte aan iets anders, iets nieuws?

Allemaal goede redenen voor verandering. Maar hoe pak je dat aan? En is een carrièreswitch binnen de retail wel mogelijk? Hoe zit het met omscholing, en heeft omscholing op latere leeftijd nog wel zin?

Een carrièreswitch binnen de retail: laat je omscholen

Loopbaanadvies en omscholing: onmisbaar voor een goede carrièreswitch

Een carrièreswitch klinkt als iets heel groots. Maar dat hoeft het niet te zijn. Het kan zo groot of zo klein zijn als je zelf wilt. Je kunt dicht bij je huidige loopbaan blijven, of juist een hele andere kant binnen de retail opgaan.

Retail is een diverse bedrijfstak met veel verschillende branches. Uiteenlopende kennis en vaardigheden zijn daarom zeer nuttig én gewenst. En in de winkels blijft goed personeel onmisbaar. Er zijn dus zeker mogelijkheden voor een carrièreswitch binnen de retail.

De redenen voor een carrièreswitch verschillen per persoon. Het kan uit noodzaak geboren zijn, of misschien wil je zelf een andere richting op. Hoe dan ook: een goede aanpak van jouw carrièreswitch verhoogt jouw kans op slagen. En zo’n goede aanpak hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.

Goed weten wat je leuk vindt, wat je verwachtingen zijn en waar je talenten liggen, is de kern. Heb je dit nog niet duidelijk voor jezelf? Dan is loopbaanadvies de eerste stap. Lees dan hier over het gratis Loopbaanadvies van Werk in de Winkel.

Nadat je met behulp van loopbaanadvies jouw richting hebt gekozen, is het tijd voor de volgende stap: ervoor zorgen dat jouw kennis en vaardigheden goed aansluiten bij jouw nieuwe koers. Dat leer je met omscholing; een onmisbaar onderdeel van een succesvolle carrièreswitch binnen de retail sector.

Omscholing: de perfecte matchmaker voor een carrièreswitch binnen de retail

Werk in de Winkel biedt een overzicht van relevante omscholingstrajecten per branche, bestaande uit opleidingen, trainingen en cursussen. Deze richten zich op:

  • Vakkennis
  • Verkoopvaardigheden
  • Leidinggeven
  • Ambacht en techniek
  • E-commerce retail opleidingen
  • Gratis e-learnings
  • Veiligheid op je werk
  • Logistiek
  • Allround vaardigheden

Met deze opleidingen kun je alle kanten op. Je kunt je verder verdiepen, of juist verbreden. Wordt bijvoorbeeld een specialist binnen jouw branche, of zorg ervoor dat je juist ook in andere branches inzetbaar bent.

Omscholen op latere leeftijd heeft zo zijn voordelen

Behoor jij tot de groep 50-plussers? Perfect, jij hebt inmiddels een mooie carrière opgebouwd. Jouw kennis en vaardigheden zijn waardevol! Met omscholing bouw je verder op deze ervaring.

Na een langere loopbaan vraag je je misschien af of omscholing nog zin heeft. Ben je nog wel flexibel genoeg om te veranderen en nieuwe dingen te leren? Loopbaancoaches in de retail hebben hier passende antwoorden op, bijvoorbeeld door kortere cursussen aan te bieden. En met het loopbaanadvies kijk je verder dan je in jaren deed.
 

Meer weten?

Wil jij je laten omscholen en in de retail blijven werken? Pak dit dan goed aan en begin met loopbaanadvies. Neem vrijblijvend contact op met Youfit@retail en De Unie. Elke woensdagavond is er een spreekuur van 19.00 tot 21.00 uur. Of neem contact met ons op via onze website: www.werkindewinkel.nl/contact.

Meer info