26/07/2019 | Leestijd 4 minuten

“Een buikje, flubberarmen, who cares?”

Het is bijna ondenkbaar dat Eveline van Meerten (47) ooit werkte tussen de macho mannen uit de bouwwereld. Ze verruilde bakstenen voor bikini’s en helpt dames aan beha’s en badpakken bij Alda Body Fashion in Maarssen. Soms wordt dat best emotioneel. “Ik heb altijd zakdoekjes bij de hand… Jammer dat vrouwen zo weinig zelfvertrouwen hebben. Iedereen is prachtig!”

“Een buikje, flubberarmen, who cares?”

"Vrouwen zijn hoe mooier, hoe onzekerder lijkt wel..." 

Een verademing

Eveline: “Ik begon in het familiebedrijf, een bedrijf voor gevelstenen en dakpannen. Iets heel anders, hè, dan lingerie en badkleding? Toen mijn vader met pensioen ging, besloot ik een nieuwe weg in te slaan. En ik moet zeggen, wat een verademing! De lingerie – of retail in het algemeen – is veel zachter dan die macho bouwwereld. Het contact verloopt op een hele vriendelijke manier. Dat willen we toch allemaal?”

Een lief mailtje

Toch moest Eveline wel even acclimatiseren. “Haha, ik typte een e-mail toen Alda (eigenares van Alda Body Fashion, red.) ineens over mijn schouder keek en zei: ‘Nou… Dat mag wel wat aardiger, Eveline!’ Tja, ik was nu eenmaal nog gewend aan een hele directe manier van communiceren.”

Na het sportklasje

Eveline kwam ooit spontaan bij Alda Body Fashion binnenvallen toen ze hoorde dat er een lingeriestyliste werd gezocht. “Ik was behoorlijk verkreukt, want ik kwam net terug van bootcamp-les. Zo impulsief ben ik!”

Zonder bluf…

Alda en Eveline klikten meteen. Wel wilde de eigenares weten of ze goed was in social media. “Ik heb toen gewoon maar gezegd dat ik prima met Facebook en Instagram overweg kan. Terwijl ik niet eens een Facebook-profiel had! Alda zei dan ook: ‘Wat gek, ik kan je online nergens vinden!’ Ach, zonder bluf is het leven suf…”

Vertrouwen

“Ik houd van het gezellige, knusse, dorpse van deze winkel”, vertelt Eveline. “Als iemand niet goed ter been is, gaan we aan huis, en we geven soms ook setjes mee om thuis te passen. Alles in goed vertrouwen.”

Hoe mooier, hoe onzekerder

“Ik ben wel geschrokken van het gebrek aan vrouwelijk zelfvertrouwen”, vertelt Eveline. “Vooral tijdens het zomerseizoen. Hoe mooier, hoe onzekerder, lijkt wel! Een buikje, flubberarmen, who cares? Iedereen is prachtig. Als lingeriestyliste geef je soms een zakdoekje of glaasje water. Een luisterend oor is vaak nodig. Maar och, ik vind het zo heerlijk als je de dames moed in kunt spreken en ze stralend de deur uit lopen! Op dit moment ben ik ook bezig om op onze onlinekanalen wekelijks een ‘normale vrouw’ te plaatsen, om het modebeeld wat bij te schaven. Ik merk dat de dames dat enorm waarderen.”

Gevierd

Er zijn dan ook ergere dingen dan die ‘flubberarmen’, moeten we maar denken. “Sommige klanten willen zichzelf in hun laatste levensfase nog op een mooi setje trakteren”, vertelt Eveline. “Heftig, maar ook fijn als je dan iets kunt betekenen. Toch is het hier meestal een blije bedoening, hoor! Huwelijken, vakanties, jonge meiden die net hun vrouwelijke vormen beginnen te krijgen, het wordt allemaal gevierd!”