28/12/2018 | Leestijd 3 minuten

"Door mijn creatieve achtergrond denk ik out of the box!"

Giene Klein Gebbink (25) studeerde af als stylist, heeft een passie voor fotografie en denkt graag commercieel. Deze drie talenten combineert zij nu in haar baan als assistentbedrijfsleider bij VANILIA: “Deze werkplek ervaar ik als een warm bad. Hier vond ik precies wat ik zocht.”

"Door mijn creatieve achtergrond denk ik out of the box!"

"Op de werkvloer zet ik geen product, maar een presentatie neer."

Creatief talent

“Aan het SintLucas, een mbo-vakschool voor creatief talent, studeerde ik af als vormgever productpresentatie. Hier leerde ik diverse producten stylen en presenteren, van mode-items tot interieurs. In mijn vrije tijd ontdekte ik een passie voor fotografie. Vanuit die interesse koos ik voor een vervolgopleiding aan de Kunstacademie. Hier leerde ik veel, maar ontdekte ik ook dat dit niet écht was wat ik wilde. Ik miste de samenwerking met collega’s, het commerciële denken en bezig zijn met het ‘mooier maken’ van mens en product. Tijdens mijn bedenkingen vond ik een parttime job bij VANILIA. Hier vond ik alles wat ik miste.”

Out of the box 

“Al snel ging ik fulltime aan de slag. Eerst als style advisor, nu als assistent boutique manager bij VANILIA in Den Bosch. Dankzij mijn creatieve achtergrond denk ik out of the box en klantgericht. Op de werkvloer zet ik geen product, maar een presentatie neer. De winkel kent een duidelijke duurzame filosofie en collecties met een verhaal. Van die verhalen maak ik gebruik. Zo geef ik klanten niet alleen een product, maar ook een stukje achtergrond mee.”

Visual merchandising

“Op het SintLucas leerde ik werken als visual merchandiser. Ook dat komt nu goed van pas. Eens in de twee weken bezoekt een professioneel visual merchandiser onze boutique. Zij verzorgt het interieur en de opstelling van producten, helemaal tot in de puntjes. In haar werk neemt zij mij mee. Dat vind ik ontzettend leuk. Van haar leer ik veel over kleuren, materialen en het écht tot recht brengen van een product. Zo blijf ik mij, ook op dit vlak, door ontwikkelen.”

Eigen zaak

“Naast praktijkervaringen en trainingen die ik vanuit VANILIA volg, steek ik ook veel van mijn vrije tijd in mijn ontwikkeling. Ik bezoek verschillende kunsttentoonstellingen om meer te leren over kleurgebruik en composities. En volg regelmatig workshops die mij verder brengen op het commerciële vlak. Mijn grote droom is ooit een eigen zaak te starten. Ik fantaseer over een leuk pandje met daarin mode als hoofdonderdeel, aangevuld met een stukje eten, drinken en ruimte voor kunst. Wie weet ontmoeten we elkaar daar over een aantal jaar.”