29/03/2021 | Leestijd 2 minuten

Volg de Detex workshop duurzame mode en schoenen 7 april

De klant stelt steeds meer vragen over duurzame mode en schoenen. Kun jij daar altijd antwoord op geven? De meesten van ons weten nog maar weinig over duurzaamheid. Daarom organiseert Detex op 7 april 2021 een taining van één dag, Een Heldere Kijk op Duurzame Mode en Schoenen. Zo word jij in een flits een expert in duurzaamheid!

Volg de Detex workshop duurzame mode en schoenen 7 april

Het is het nummer één onderwerp in de fashion industrie. Duurzaamheid.  Klanten kopen steeds liever eerlijke producten die geen milieuschade veroorzaken. Ze zijn tegenwoordig zelfs bereid om daar iets meer voor te betalen, is gebleken uit onderzoek. 
De golf van duurzame initiatieven doet een beroep op winkelmedewerkers. Die krijgen vragen op zich afgevuurd. 

Weet jij het antwoord op dit soort vragen? 

  • ‘Waar komt de stof van die jeans vandaan?’
  • ‘Is leer eigenlijk een duurzaam materiaal, het is immers gemaakt van dierenhuid?’ 
  • ‘Waarom is biologisch katoen beter en duurder dan gewone katoen?’
  • ‘Kan ik eigenlijk niet beter polyester kopen dan katoen?’
  • ‘Dit product komt uit Bangladesh, is daar niet heel veel kinderarbeid?
  • ‘Waar kan ik mijn oude kleding eigenlijk het beste recyclen?’

Dit leer je tijdens de workshop 

Tijdens de workshop leer je antwoord te geven op al dit soort vragen. Je krijgt een helder beeld over de wereld van duurzame mode en schoenen en leert het omvangrijke onderwerp van maatschappelijk verantwoord produceren op een praktische manier toe te passen in je werk. Niet alleen bij het klantcontact, maar ook bij de marketing, inkoop, et cetera.

Onthoud: Niet alleen draagt jouw kennis over duurzaamheid een steentje bij aan de wereld, het tilt de winkel ook naar een hoger niveau. Onderscheid jezelf als verkoper en als winkel. 

Meer weten?

De workshop Een Heldere Kijk op Duurzame Mode en Schoenen van Detex vindt plaats op 7 april 2021 van 10.00 tot 17.00 en duurt één dag. Klik hier voor meer informatie.

Meer info