19/10/2021 | Leestijd 2 minuten

De week van de veiligheid is begonnen

Je hoopt dat het jou en je collega’s nooit overkomt. Een diefstal, agressie, of nog erger: een overval in de winkel. Toch krijgt bijna 40 procent van alle medewerkers in de retail hier weleens mee te maken. En als het dan toch gebeurt, wil je in elk geval weten hoe je goed moet handelen. Daarom staan we stil bij De Week van De Veiligheid.

De week van de veiligheid is begonnen

De Week van de Veiligheid is een goed moment om te reflecteren op jouw werkomgeving. Wat doe je als een klant ineens volledig door het lint gaat? Of als je te maken krijgt met winkeldiefstal? Daar helpen we je graag bij. Want nog los van jouw veiligheid, kan een onveilig gevoel een reden zijn om met minder plezier naar je werk te gaan.

(Gratis) trainingen voor veiligheid

Een slimme werknemer is voorbereid. Op deze pagina vind je manieren om criminaliteit te voorkomen: bijvoorbeeld hoe je alert met een overval of winkelcriminaliteit kunt omgaan.

Zou je wat sterker in de schoenen willen staan, en er meer over willen leren? Op deze pagina kun je terecht voor specifieke trainingen over veiligheid op je werk: inclusief gratis e-learnings. Denk bijvoorbeeld aan de 8 praktisch e-learnings van FHKN, zoals klantgerichtheid als wapen tegen criminaliteit, omgaan met verbale agressies en veilig openen en sluiten.

Of de e-learnings van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid) ‘Laat je niet Overvallen’ of de onlinetraining ‘Word Diefstal en Agressie de Baas’

Veiligheidstips

‘Maak het ze vooral niet te makkelijk. Tijdens de Week van de Veiligheid kun je een (online) cursus kunt volgen en luisteren naar de ervaringen en tips van ondernemers en medewerkers tijdens de verschillende talkshows onder leiding van Ewout Genemans die op Youtube zijn te bekijken. Bekijk hier de veiligheidstips en talkshows.

Meer weten?

Wist je dat je je ook met de arbocatalogus kunt laten informeren over een veilige werkomgeving? Hierin staan maatregelen tips voor de veilige werkplek.

Meer info