23/02/2023 | Leestijd 1 minuut

Van dreamland tot wasteland: dit worden de 4 woontrends volgens trend-expert Jan Agelink

Dreamland, Futureland, Homeland en Wasteland. Dat zijn de vier upcoming woontrends volgens trendforecaster Jan Agelink. In deze video spreken we ‘Jan de trend man’ tijdens de vakbeurs showUP – een speciaal evenement voor professionals op het gebied van woonaccessoires, kids-spullen en cadeau-artikelen.   

Van dreamland tot wasteland: dit worden de 4 woontrends volgens trend-expert Jan Agelink

Een kroonluchter van karton

Volgens trendforecaster Jan Agelink wil de consument in de nasleep van de pandemie graag wegdromen. We fantaseren over een betere wereld met meer circulair gebruik en duurzame materialen. Die dromerigheid vertaalt zich in speelse, bijna cartoonachtige designs en ‘bold’ kleuren. Vanwege de bewustwording voor de groeiende afvalstapel gieten we oude tradities in een nieuw jasje. Denk aan een klassieke kroonluchter, gemaakt van gerecycled karton. Ook neigen we naar een huiselijke sfeer, met veel kunst, humoristische kitsch en vintage.

Meer weten?

Wil jij op de hoogte blijven van trends? Zoals de ‘ondergoedmode’ van zangeres Lizzo of de tentoonstelling over Versace? Bekijk de trendpagina van Werk in de Winkel.

Meer info