11/02/2020 | Leestijd 4 minuten

Bram stuurde een sollicitatie-video naar de hippe store Laif & Nuver… Met succes!

‘News from the north!’ In Groningen opent binnenkort een superstore op interieurgebied. Het trendy Laif & Nuver gaat verhuizen naar het oude pakhuis van V&D de Rode Weeshuisstraat, achter de Grote Markt. De winkel wordt vier keer zo groot, mede doordat de brandstore van het interieurlabel HKliving zich erbij aansluit. Tijd om een medewerker te spreken van deze soul store. Bram Eefting (21) vertelt.  

Bram stuurde een sollicitatie-video naar de hippe store Laif & Nuver… Met succes!

Medewerker Bram Eefting klinkt nuchter en relaxed. Hij groeide op in Drenthe. Naast zijn ouderlijk huis lag een woonwinkel Entrée, gesitueerd in een oude discotheek. Hier kreeg hij al snel een bijbaantje. “Toen ben ik gegrepen door styling en interieur.” Bram volgde een opleiding mbo-interieurdesign aan de Noorderpoort in Groningen en liep onder andere stage bij meubelgigant Trendhopper.

“We doen alles net een tikkie anders.” 

Sollicitatie per video  

Bram wilde dolgraag werken bij Laif & Nuver. Maar dat ging niet zomaar. “Ik moest een sollicitatie-video maken. Een hél om te doen! Ik presenteerde mezelf in een filmpje met allemaal aankopen van Laif & Nuver op de achtergrond. Achteraf hoorde ik dat vooral mijn enthousiaste en toch bescheiden toon me de baan heeft opgeleverd. Ik was niet aan het opscheppen over ‘wat ik allemaal kan’ – daar houden we in het noorden niet van.”  

Een stukje mooier 

Laif & Nuver is een ‘soul store’. Deze term wordt steeds vaker gebruikt om een winkel te beschrijven waar niet alleen je huis een stukje mooier van wordt, maar ook de wereld – door een zekere duurzaamheidswaarde. Zie ook dit artikel over Soul Stores. Bram: “We doen alles net een tikkie anders. Denk aan gevormde lampen, beelden met een verhaal, schilderijen en foto’s van beginnende artiesten en ontwerpers, allemaal dingen die nog maar weinig op de Nederlandse markt te vinden zijn…” 

‘Die jongeman’  

Bram: “Het doet me goed als een klant vertelt dat ‘die ene jongeman zo fijn heeft geholpen’ – en daarmee mij bedoelt. Ik houd van dat persoonlijke. Zo heb ik weleens meegesjouwd met een tafel, voor een klant met een appartement op de derde verdieping. Paste natuurlijk niet in de lift... Stonden we daar, onder aan het trappenhuis, eindeloos te keren en te proberen… Wel gelukt trouwens. Zo’n gebeurtenis verbroedert wel, het voelt persoonlijk. En het gaf een goed gevoel om die tafel in zo’n mooi appartement met uitzicht op Groningen te zien staan.”  

In zijn eentje 

Bram verheugt zich op de nieuwe superstore van Laif & Nuver en HKliving. “Ik mag zelfs meedenken over de complete inrichting. Superleuk. Samen komen we op heel veel goede ideeën. De eigenaren Willem en Pier, zijn nu trouwens het hele land door op inkoop. Dus ik hou de boel in mijn eentje in de gaten. Het geeft wel een kick dat ze me dat vertrouwen hebben geschonken. De komende tijd hoop ik te ontdekken hoe ik interieur met fotografie kan combineren. Daarom ben ik nu bezig met een opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn.”  

Meer weten?

Wil je net als Bram nieuwe dingen leren waardoor je werk nog interessanter wordt? Kijk dan eens bij Retailopleidingen. Daar vind je een uitgebreid aanbod van trainingen, cursussen en opleidingen voor in de woonbranche.

Meer info