04/06/2021 | Leestijd 3 minuten

Blue School: hier wordt denimtalent klaargestoomd voor storemanager

In het gloednieuwe Westfield Mall of the Netherlands (het grootste shopping- en experience center van Nederland) opent een uniek onderwijs- én winkelconcept: Blue School. Een retailopleiding en denimstore in één. Hier gaan ondernemerschap en onderwijs hand in hand. 

Blue School: hier wordt denimtalent klaargestoomd voor storemanager

Blue School is de eerste mbo-retailopleiding van Nederland die studenten volledig in de praktijk opleidt. Retailexperts stomen mbo-studenten klaar als dé nieuwste generatie denim store managers. Het klaslokaal? Dat is de Blue School Store. Deze studentstore, met een focus op duurzame denim, wordt gerund door studenten, onder leiding van twee Delftse retail experts Yvo Sonneveld (voorheen No 13) en Raymond van Uffelen (voorheen Ray Brandstore). De focus? Die ligt op duurzaamheid, innovatie én de nieuwste retail trend: destination retail, waar niet alleen het product de consument verleidt, maar ook de locatie qua sfeer, entourage en beleving.

De vetste opleiding en denimstore van Nederland!

Winkel van de toekomst

Bij ‘destination retail’ is retail meer dan een winkel. Alles draait om beleving, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Van aansprekende muziek tot de juiste geur. Daarmee voldoet het concept aan de wens van de consument anno 2021. Als hij naar een fysieke winkel gaat, verwacht hij een goede service en een deskundig verkoopteam. Hij vindt persoonlijke aandacht en maatwerk steeds belangrijker. En wil het gevoel krijgen dat het assortiment voor hem gecreëerd is. Daarnaast vindt hij het, mede door de pandemie, steeds belangrijker om bewuste en duurzame keuzes maken. Dit alles komt terug in het concept van Blue School. 

Hollands denimtalent

Waarom denim? Simpel. Amsterdam heeft de grootste dichtheid aan denimmerken ter wereld. G-Star RAW, Denham, KOI en Scotch & Soda, zijn daar een paar mooie voorbeelden van. Het is dan ook niet voor niets dat merken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein hun hoofdkantoren in Amsterdam vestigen. Er is een constante vraag naar denimtalent in én uit Nederland. Blue School beantwoordt die vraag. 

Hard én soft skills

Het denimtalent van de toekomst? Dat is een man of vrouw met een sterke persoonlijkheid, een eigen stijl en kennis van de trends, seizoenen, collecties, het ambacht en de winkelbeleving. Kortom, iemand met goede hard- én softskills. Eigenschappen die terugkeren in de drie jaar durende opleiding. 

Durf jij de challenge aan?

Bij Blue School wordt elke leerling, iedere acht weken, uitgedaagd voor een challenge. Denk aan trainingen van professionals, opdrachten in Westfield Mall en stages in de Blue School Store. Tegelijkertijd vervult de student diverse rollen, waaronder die van visual merchandiser, adviseur en verkoopspecialist. In september start de eerste groep studenten. 

Meer weten?

Blue School is er voor studenten, ondernemers en partners. Samen ontwikkelen we de retail professionals van de toekomst. Met oog voor duurzaamheid, innovatie en retail trends. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op de website.

Meer info