05/08/2021 | Leestijd 3 minuten

Ben jij de beste woningstoffeerder van het land? Schrijf je dan snel in voor het NK!

Misschien ben jij wel de beste woningstoffeerder van het land. Een echte interieurvakman- of vrouw in het leggen van vloeren van laminaat, pvc of tapijt. Er is maar één manier om daarachter te komen: door je in te schrijven voor het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) tijdens de vakbeurs Incoda, die start op 12 september 2021.

Ben jij de beste woningstoffeerder van het land? Schrijf je dan snel in voor het NK!

De wedstrijd, die voorheen bekendstond als het NK Woningstofferen, heet nu Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP), en is een onderdeel van de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) in Gorinchem. Dé vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering. Aanmelden voor het NKWP kan nog steeds! Alle professionele interieurvakmannen - en vrouwen op het gebied van woning- en projectstofferen mogen deelnemen. Elke deelnemers werkt gedurende een zo'n 6,5 uur aan de opdrachten, voor de eerste, tweede of derde prijs. Ook zijn er mooie machines en gereedschappen te winnen en ontvangt iedere deelnemer een certificaat. Alle materialen zijn voorradig tijdens het kampioenschap. Deelnemers dienen wel zelf eigen gereedschap mee te nemen. 

Het NKWP vindt plaats op 12 september tijdens Incoda in de Evenementenhal in Gorinchem. Tijdens de beurs zijn tevens verschillende workshops te volgen voor woning- en projectstoffeerders op maandag 13 september.

Ook jongeren doen mee

Ben jij de beste jonge woningstoffeerder van het land? Schrijf je dan vooral in. Want er is naast het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen voor professionals ook een NK voor junioren (onder de 23 jaar). Deze wordt gehouden op dinsdag 14 september. 

De organisatie van het NKWP bestaat – net zoals voorheen – uit een samenwerkingsverband tussen het Hout- en Meubileringscollege, brancheorganisatie INretail, Branchevereniging Projectinrichting en InCoDa. Vanaf dit jaar zit ook Floor Artist Dave Amweg van Ocs Interiors in de organisatie.
Voor inschrijvingen of meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Dave Amweg van Ocs Interiors (e-mail: info@ocsinteriors.nl of 06 48 84 27 35).

NK Parketleggen

Tijdens Incoda vindt ook het NK Parketleggen plaats. Zo kun jij nog eens jouw skills laten zien met een strakke houten vloer. De deelnemers zijn onderverdeeld in: senioren, zij die een ruime ervaring hebben en uiterst vakkundig zijn en aspiranten, zij die het vak serieus nemen en gedreven zijn, maar nog de nodige ervaring willen opdoen.  Alle deelnemers krijgen een waardebon van 150 voor de Plintenprofielencentrale. De inschrijving voor dit kampioenschap is al gesloten.

Meer weten?

Meer weten over de vakbeurs Incoda, het kampioenschap en andere events tijdens de beurs? Kijk dan hier.

Meer info