01/08/2016 | Leestijd 4 minuten

Badkamer trends

Tijdens de zomermaanden is het tijd voor vakantie. Heerlijk tot rust komen en de dagelijkse stress en sleur achter je laten. Wat zou het mooi zijn als je die rust en ontspanning elke dag in je badkamer kon ervaren.

 

Badkamer trends

Door Jasmin Hoffschlag

De badkamer is de ideale plek voor een verkwikkende douche als start van de dag of neem een bad om je spieren heerlijk te doen ontspannen. Kies in je badkamer voor mooie materialen zoals hout en marmer, subtiele dessins en kleuren. Zo creëer je een rustgevende sfeer in deze doorgaans functionele ruimte.

Een lust voor het oog
Ook het oog wil zich ontspannen dus dit keer geen schreeuwerige dessins op de wanden. Gelukkig is er ruime keus in fraaie dessins van bijvoorbeeld het merk Mutina. Ze werken samen met verschillende top designers die prachtige reliëfs en patronen creëren. Zo ontstaat er een collectie in neutrale tinten die tevens bijzonder en rustgevend is voor het oog.

MUTINA | Keramieke wandtegels ‘Bas Relief’ van Patricia Urquiola en ‘Numini’ van Konstantin Grcic voor Mutina

Even tijd voor jezelf
In de badkamer zorgen ramen voor ventilatie en daglicht. Echter komt hiermee ook de privacy om de hoek kijken. Je wilt heerlijk in bad kunnen liggen zonder dat de buren je zien. De decoratieve rolgordijnen van bece® hebben de mogelijkheid van een subtiel dessin en zijn mooi en praktisch in gebruik. Ze filteren het licht, zorgen voor optimale privacy en hebben ook tevens een positief effect op de akoestiek in de badkamer. Zo geniet je optimaal van dat moment voor jezelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BECE | Rolgordijnen

Water voor in het kleinste kamertje
Water hoort bij de dagelijkse verzorging van ons lichaam. We gebruiken water om onze handen te wassen, ons te douchen of te baden. Waarom dan niet op het toilet? Met de AquaClean Sela douche wc van Geberit behoort dit nu ook tot de mogelijkheden. Het werkt heel eenvoudig. Na het gebruik van het toilet activeer je het douchegedeelte van het toilet, door een druk op de knop of afstandsbediening. Op dat moment komt de, tot dan toe, verborgen douchearm naar voren en wordt het onderlichaam zacht met lichaamswarm water schoongespoeld.

GEBERIT | AquaClean Sela

Toepasbaarheid in de winkel
Laat in de winkel zien dat een badkamer inrichten meer is dan alleen wastafel, douche en toilet. Werk bijvoorbeeld samen met lokale ondernemers en toon in de showroom ook verschillende opties qua raamdecoratie. Tevens kun je middels een blog of nieuwsbrief je vakkennis op de website laten zien.


Jasmin Hoffschlag van interieurstudio Lifedsign is interieurontwerper en lifestyle redacteur voor werkeninwonen.nl. Zij gaat voor jou op zoek naar de laatste trends, wooninspiratie en opvallende nieuwe woonproducten.