09/09/2019 | Leestijd 3 minuten

Baan (binnenkort) kwijt?

Het rommelt nog weleens in de retail. Het rumoer rond het aangekondigde vertrek van Hudson’s Bay uit Nederland zet iedereen weer even op scherp. Wat betekent dit voor de mensen die er werken? Loopbaanplatform Youfit@retail biedt retailmedewerkers eerste hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Baan (binnenkort) kwijt?

Het leek een tijdje rustig in de detailhandel, maar het voorgenomen vertrek van Hudson’s Bay, het faillissement van modeketen Miller & Monroe en recent dat van de Nederlandse schoenenketen Noë, maakt duidelijk dat ook in de retail het weer zomaar om kan slaan. Karlien Haak is projectleider van Youfit@retail dat retailmedewerkers met én zonder baan bij hun loopbaan begeleidt. Karlien: ‘Voor iemand die plotseling op straat staan is de schok vaak groot, ze hebben soms geen idee hoe ze verder moeten. Wij helpen ze zorgvuldig op weg naar een nieuwe baan’.

Nieuwe kansen

Youfit@retail helpt medewerkers die hun baan verliezen, maar richt zich nadrukkelijk ook op mensen die nog aan het werk zijn. ‘De retail is non stop in beweging. Winkels stoppen, nieuwe winkels starten, vernieuwende concepten betreden de markt. Daarom is het belangrijk dat je blijft leren, ook al loopt je baan op rolletjes. Zo sta je sterk op de arbeidsmarkt, juist als er iets gebeurt. We kunnen dan ook niet vaak benadrukken hoe belangrijk het is dat je in jezelf blijft investeren, zodat je aantrekkelijk blijft voor de markt, en er ook als het tegenzit weer nieuwe kansen voor je zijn.’

Blijven leren

Ben jij je baan kwijt? Of is je toekomst bij je huidige baan onzeker? Of wil je meer uit je baan halen? Klop dan gerust bij Youfit@retail aan. Bij Youfit@retail kun je gratis persoonlijk advies krijgen over je loopbaan of het volgen van opleiding. Op het digitale loopbaanplatform vind je handige tips en tests om zelf mee aan de slag te gaan. Ook voor ondernemers zijn er programma’s rond loopbaanvraagstukken beschikbaar.

Week van de loopbaan

Van 16 t/m 20 september is het de Week van de loopbaan. ‘Dan wordt er landelijk aandacht aan het belang van loopbaanontwikkeling en een’ leven lang leren’. Dan zitten de loopbaancoaches van Youfit@retail klaar voor advies. Aanmelden kan via Youfit@retail.

Meer informatie: www.youfitretail.nl, tel. 030-7511900