04/09/2019 | Leestijd 3 minuten

“Ambities krijgen bij ons de vrije loop”

Welke baan past nou echt bij mij? Bij welk label en in welke vorm? FNG Nederland helpt haar medewerkers met het vinden van antwoorden op dit soort vragen. HR-manager Kim Thannhauser: “Wij beperken ons niet tot labels en functies. Wij bieden een (nieuwe) medewerker vanaf dag één de kans om zichzelf op zakelijk-, maar ook op privégebied breed te ontwikkelen. Waarom? Omdat de branche dit nu van ons vraagt.”

“Ambities krijgen bij ons de vrije loop”

"“Wij willen onze medewerkers de kans geven hun carrière zo breed mogelijk vorm te geven." 

Tijdens de Week van de Loopbaan -van 16 t/m 20 september- kun jij als je in de retail werkt gratis met al jouw loopbaanvragen terecht bij een ervaren coach! Lees hieronder hoe jij je aanmeldt.

Kim heeft als HR-manager ervaring binnen en buiten de retail: “Wat mij opvalt binnen deze branche is dat we medewerkers in de retail te lang zagen als inwisselbaar personeel. Dat is zonde, want de retailmedewerker is onwijs belangrijk. Ik geloof dat een heel groot deel van de winstgevendheid van winkels te danken is aan het juiste gedrag van haar medewerkers. Als HR de medewerker en zijn ontwikkeling, zowel op zakelijk- als privégebied, meer centraal zet, plukt de organisatie daar de vruchten van. Een gouden wisselwerking als je het mij vraagt.”

Ambities centraal

De FNG groep heeft verschillende labels onder haar naam, zoals Claudia Sträter, Miss Etam, Steps, Expresso en Promiss. Kim vertelt dat de groep er echter bewust voor kiest niet labelspecifiek, maar organisatiebreed te werken: “Wij willen onze medewerkers de kans geven hun carrière zo breed mogelijk vorm te geven. Niet binnen één label, maar organisatiebreed. Zo krijgen ambities bij ons de vrije loop.”

Van ‘beter klantadvies’ tot ‘beter slapen’

Sinds begin 2019 kent FNG een eigen interne academie voor loopbaanbegeleiding. Volgens Kim ondersteunt de academie medewerkers zowel binnen als buiten het vakgebied in de eigen ontwikkeling: “De FNG Academy is een online learning tool die veel brede opleidingen aanbiedt. Van een cursus ‘Betere klantadvisering’ tot een module ‘Spaans’ of ‘Beter slapen’. Niets is te gek, zolang het de medewerker dient.”

Touwtjes in eigen handen

Volgens Kim reageren de medewerkers enthousiast op de academie: “In het eerste kwartaal logde al vijftig procent, zonder stimulatie van HR, online in. Logisch ook, want medewerkers krijgen nu de kans zelf aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling. Bijvoorbeeld met een leerlijn waarin shopmanagers beter leren coachen om zo de medewerkers meer centraal te stellen. Zij krijgen zo de touwtjes van hun carrière in eigen handen. Dat is toch prachtig?”

Meld je nu aan voor gratis loopbaanadvies!

Wil ook jij zelf de touwtjes in eigen handen nemen? Grijp dan nu jouw kans! In de Week van de Loopbaan -van 16 t/m 20 september- bieden coaches jou een kwartier lang gratis telefonisch advies aan. Meld je nu aan op de website van Youfit@retail en ga voor een persoonlijk gesprek.