29/09/2019 | Leestijd 4 minuten

“Als je binnenloopt, moeten alle zintuigen worden geprikkeld”

Ze vindt het geweldig om te babbelen met klanten in de winkel van KEET. Bijvoorbeeld over droogbloemen als trendy interieuraccessoires. Maar als er niemand is, ontwerpt Jojanneke (32) net zo makkelijk een schitterende website waar ze bij de Rotterdamse conceptstore trots op mogen zijn. 

“Als je binnenloopt, moeten alle zintuigen worden geprikkeld”

"Misschien open ik zelf nog weleens mijn eigen winkel..."

Miniwinkels

KEET is een soort verzameling ‘miniwinkels’. Ondernemers huren een plekje. De eigenares – Claire Warneke – brengt alles met elkaar in één lijn en regelt de verkoop. Medewerker Jojanneke raakt daardoor continu geïnspireerd: “We komen regelmatig in aanraking met bevlogen ondernemers, unieke concepten… Het is ook echt een winkel waar je even kunt bijkletsen met een vriendin. Met een koffie en taartje erbij. Leuk toch? Het idee is dat al je zintuigen worden geprikkeld als je binnenkomt.”  

Hotspots Rotterdam  

Jojanneke fantaseerde altijd al hoe het zou zijn om in een winkel te werken. “Toch heb ik echt allemaal studies gedaan die daar weinig mee te maken hadden. Schoonheidsspecialisme, visagie, zelfs pedagogiek… Toen ik op de Academie Artemis voor allround styling zat, kreeg ik een bijbaantje bij de krant Metro, waar ik alle hotspots van Rotterdam onderzocht. Zo kwam KEET op mijn pad. Een frisse conceptstore waar ik me meteen thuis voelde. Ik ben door een vriendinnetje geïntroduceerd en werk er nu drie-en-een-half jaar.”  

Opvrolijker  

Op het moment zijn ze bij KEET druk bezig met de nieuwe vestiging, de KEET Boetiek in het Erasmus Medisch Centrum. “Een soort giftshop in het ziekenhuis, zeg maar. Het geeft veel voldoening om op zo’n plek uit te breiden. Je maakt de mensen toch een stukje vrolijker in een serieuze setting die verder heel serieus aandoet.”  

’s Avonds plannen bedenken 

“Ik doe hier eigenlijk alles”, vertelt Jojanneke. “Op de vloer staan. Creatief zijn met grafisch vormgeven op de website, Instagram bijhouden. Maar mijn kracht ligt wel het meest bij het maken van een praatje. Inmiddels heb ik ook een goede band opgebouwd met de terugkerende klanten. Dat maakt het wel heel erg leuk om hier te werken. Het helpt dat ik beschik over een flinke dosis oprecht enthousiasme, maar ik moet eerlijk zeggen: de spulletjes hier vind ik ook zo leuk, dat maakt het ook makkelijker om zo’n houding aan te nemen. Ik vind het ook helemaal niet erg om ’s avonds nog allemaal plannetjes te bedenken over social media-posts of andere creatieve uitingen.”  

Groeien  

“Bij KEET zijn we altijd wel aan het brainstormen over de toekomst. Waar kunnen we nog in groeien? Zullen we een workshop invoeren? Die zouden gemakkelijk in onze horecaruimte passen… Doordat we altijd in gesprek blijven met ondernemers en ontwerpers, horen we ook veel over wat er speelt op interieurgebied. Wat ik zelf nog wil bereiken? Heel, heel misschien, open ik ooit nog weleens zelf mijn eigen winkel…”