03/02/2021 | Leestijd 2 minuten

Afhalen bij winkels wordt mogelijk

Vanaf woensdag 10 februari mogen alle winkels bestellingen laten afhalen. Er zijn aan deze click & collect wel strenge voorwaarden verbonden. Verder blijven de winkels dicht. De lockdown wordt verlengd tot in elk geval 2 maart. We hebben de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen voor je op een rij gezet

Afhalen bij winkels wordt mogelijk

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Het aantal coronabesmettingen daalt, maar er zijn zorgen over de Britse variant van het virus, dat besmettelijker is dan de klassieke variant, zei minister-president Rutte tijdens de coronapersconferentie (2 februari)Toch zijn er versoepelingen in het vooruitzicht gesteld en wordt het wel mogelijk om vanaf woensdag 10 februari bestellingen bij winkels op te halen. 
Alle niet-essentiële winkels zijn sinds half december dicht, de sector snakt naar perspectief en mogelijkheden om bestellingen aan te klant te kunnen leveren. Het OMT (Outbreak Management Team) schat in dat de risico's van click & collect klein zijn als het voor wordt gezorgd dat het niet te druk wordt in de winkelstraat.

De voorwaarden voor click & collect zijn:

  • je bestelt vanuit huis, online of telefonisch;
  • het afhaalpunt is buiten;
  • je kunt je spullen alleen afhalen als een bepaald tijdslot aan je is gegeven. En altijd in je eentje;
  • er zit minimaal vier uur tussen bestellen en afhalen om funshoppen tegen te gaan;
  • ook hier geldt de anderhalve meter afstand en alle andere basisregels. 

Als een winkel niet voldoet aan de eisen en bijvoorbeeld toch klanten binnenlaat in de winkel, die wordt gesloten.

Meer weten?

Heb je vragen over de coronacrisis en jouw werk? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het zit met ziekmelden, verlof opnemen of minder werken en afspraken in de cao? Of wat je kunt doen om bij te blijven in je vak? Kijk dan eens op onze speciale coronanieuwspagina.

Meer info