07/03/2023 | Leestijd 2 minuten

Aanvraag STAP-budget kan vanaf 17 maart weer, storing bij het portaal

Vrijdag 17 maart is het weer mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Eigenlijk zou het budget vanaf 28 februari beschikbaar zijn, maar door de enorme drukte ontstond er een storing bij het subsidieportaal waar het budget aangevraagd kon worden.

Aanvraag STAP-budget kan vanaf 17 maart weer, storing bij het portaal

De eerste ronde van het STAP-budget stond gepland op 28 februari. Het liep echter al vroeg storm waardoor er een storing ontstond bij het aavraagloket van het UWV.  Het UWV heeft nu een nieuwe datum aangekondigd: op vrijdag 17 maart kan het STAP-budget om 10.00 uur alsnog aangevraagd worden. Het UVW gaat extra tests doen om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. 

STAP-budget: zo werkt het 

Via het STAP-budget kun je 1000 euro subsidie aanvragen. De training, cursus of opleiding die je wilt volgen moet in het STAP-scholingsregister staan. Er zijn verschillende verschillende aanbieders waar je een training kunt kunt. Speciaal voor medewerkers in de retail hebben SkillsTown, OVD-opleidingen en Van Kraaij Educatie een aantal opleidingen geselecteerdrond tal van thema’s, zoals leidinggeven, coaching, maar ook werken met Word en Excel. Bekijk hier het geselecteerde aanbod
Je kunt jezelf aanmelden bij de opleider. Met het STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider kun je daarna STAP-budget aanvragen bij UWV. Het STAP-aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft gewoon geldig.

Voorwaarden 

Om gebruik te maken van regeling gelden een aan aantal voorwaarden. Of je een baan hebt of (nog) niet maakt niet uit, wel moet je een band hebben met de arbeidsmarkt, je moet minimaal 18 en maximaal 67 jaar zijn en burger van de Europese Unie (of partner van iemand die burger is van de Europese Unie). Kijk hier voor alle voorwaarden.