10/05/2023 | Leestijd 2 minuten

7 tips om je vakantiegeld slim te besteden

Vakantiegeld is een fijn extraatje dat je in mei ontvangt. Het is geregeld in de cao voor de detailhandel. Dit geld kan goed van pas komen om op vakantie te gaan of andere leuke dingen te doen. Het is wel zo handig om verstandig met je vakantiegeld om te gaan, zodat je er het meeste uit kunt halen. Wij geven je 7 tips om slim met je vakantiegeld om te gaan.

7 tips om je vakantiegeld slim te besteden

7 tips om slim met je vakantiegeld om te gaan:

1. Maak een budget voordat je je vakantiegeld gaat uitgeven. Bedenk van tevoren hoeveel geld je aan verschillende zaken wilt uitgeven, zoals vakantie, kleding of sparen.

2. Als je nog schulden hebt, is het verstandig om je vakantiegeld te gebruiken om deze af te lossen. Op deze manier voorkom je dat je nog meer rente moet betalen en kun je een nieuwe start maken.

3. Het is altijd slim om een deel van je vakantiegeld te sparen voor later. Zet bijvoorbeeld geld opzij voor een buffer of voor een specifiek doel, zoals een nieuwe auto of een verbouwing.

4. Investeer in jezelf! Volg bijvoorbeeld een cursus of opleiding, koop boeken om je kennis te vergroten of investeer in je gezondheid door een sportabonnement te nemen.

5. Koop iets waar je echt blij van wordt: Het is ook belangrijk om jezelf af en toe te verwennen. Koop iets waar je al langere tijd naar uitkijkt, zoals nieuwe kleding of een nieuwe telefoon.

6. Als je van plan bent om je vakantiegeld te besteden aan een grote aankoop, dan is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je geld besparen en kun je meer waar voor je geld krijgen.

7. Gebruik je vakantiegeld voor een extraatje. Als je geen specifieke doelen hebt, kun je je vakantiegeld gebruiken voor een extraatje met vrienden of familie. Daar krijg je ook weer extra positieve energie van! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan een festival, een stedentrip, museumbezoek of een gezellig etentje.

Geld-fit

Heb je moeite met rondkomen of heb je andere geldzorgen? Je bent niet de enige! Om je financiële gezondheid op peil te houden, is het verstandig af en toe de balans opmaken. Hoe geld-fit ben jij eigenlijk? Doe deze makkelijke geldfit-test van Geldfit.nl en ontdek binnen 2 minuten wat jij kan doen. Wil je liever een persoonlijk advies? Bel dan gratis met 0800-8115.

Meer weten?

Winkels in mode, schoenen, sport, wonen, tuincentra, juweliers, parfumeries en tabaks- en gemakswinkels vallen onder de cao Retail Non Food. In deze cao voor de detailhandel staan alle afspraken over bijvoorbeeld vakantiedagen, vakantiegeld vergoedingen en nog veel meer. Je vindt de cao hier.

Meer info