Header image

Geldzorgen - Zorg goed voor jezelf

Waarschijnlijk hang jij jouw financiële kwesties niet graag aan de grote klok. Dat doen we allemaal liever niet. Maar wist je dat bijna iedereen wel eens met vragen over inkomen of financiële zorgen zit?

Zorg goed voor jezelf

Heb jij voldoende inzicht in je financiële situatie? Weet jij wat je netto-inkomsten zijn nu en in de toekomst bij veranderingen in je werk- en privésituatie? Het kan lastig zijn je voor te stellen wat er verandert wanneer je een andere baan krijgt. Of  wanneer je minder wilt gaan werken of als jij of je partner met pensioen gaat. 


 

1. Gratis e-learning

Eerste hulp bij financiële stress!
Maak jij je weleens zorgen over geld? Zorgen over geld kunnen je een heel onzeker gevoel geven. Wil je weten hoe je er echt voorstaat financieel? En wat je kunt doen om grip te krijgen, te hebben en te houden op je geld? We nodigen je uit om de digitale cursus ‘Uitkomen met je inkomen’ te doen.

Je vindt de online cursus hier. Tijdens het registreren wordt gevraagd naar een vouchercode. Voor werknemers in de retail is deze 816738. CNV Geldzorg heeft een startpakket samengesteld met alles wat je nodig hebt om de e-learning op een goede manier te doen (een map, rekenmachine, pen, tips, etc.). Je kunt dit pakket gratis aanvragen voor je begint via info@cnvgeldzorg.nl, vemeld dan graag even in welke branche je werkt.Tijdens de cursus krijg je op verschillende momenten de mogelijkheid om vragen te stellen aan een online coach.

De cursus wordt aangeboden in de vorm van e-learning. De beveiligde omgeving is alleen voor jou toegankelijk. Op deze manier is je privacy volledig gewaarborgd. Ben je geregistreerd dan kun je ook de e-learning ‘Zorgen en werken’ doen, over mantelzorg.

 START HIER  


2. Hoe financieel fit ben jij?

Voor iedereen die in de retail werkt is er het gratis Financieel Fitpakket van CNV Geldzorg. Het pakket is er niet alleen als je moeilijk rond kunt komen. Ook als je wilt weten hoe je in de toekomst financieel fit kunt blijven. Of misschien denk je wel eens na over eerder stoppen met werken? Wat zijn dán je financiële mogelijkheden?

Afhankelijk van jouw vragen kun je kiezen uit drie routes aan een gezonde financiële huishouding te werken. In de drie routes zitten verschillende tools om je daarbij te helpen, zoals een coach, financiële planner, webinars en nog veel meer. Bekijk zelf welke route van het Financieel Fitpakket het beste bij jou past.

 NAAR HET FITPAKKET  


3. Bekijk de video

Uitkomen met je inkomen. Zorgen voor je huishouden. Hoe doe je dat? Bekijk onderstaande video met Marjolein Lonkhuizen van CNV Geldzorg met handige tips.  


4. Tips & praktische informatie

  • Heb jij schulden die steeds maar hoger worden? Dat is lang niet altijd je eigen schuld. In Nederland is een hele industrie die winst maakt als schulden oplopen. Bekijk hier op NPO Plus de aflevering van Pak de macht die over dit onderwerp gaat.
  • Bewust op budget? Hoe kan jij kritisch een aantal abonnementen en uitgaven schrappen, om nog meer te (be)sparen? Je leest het hier. 
  • Met deze slimme tips word je snel wijzer in je geldzaken: www.wijzeringeldzaken.nl
  • Het Nibud biedt tips om grip te krijgen op je geld, zoals een plan van aanpak om zelf je schulden regelen.
  • Het Persoonlijk Budgetadvies van het Nibud is een handig en compleet hulpmiddel om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven.
  • Ben je van plan om geld te lenen? Met de Risicometer Lenen van het Nibud krijg je snel en gemakkelijk inzicht krijgen in wat een lening betekent voor je portemonnee.

5. Persoonlijke hulp 

Deze organisaties kunnen je helpen weer grip te krijgen op je financieen:


6. Doe de test

Wat voor geldtype ben jij? Ook zo benieuwd? Doe de test op CNV Geldzorg