Header image

Wonen

Werk in de Winkel is er speciaal voor medewerkers in de retail, ook voor als je in een woonwinkel werkt. Je vindt hier praktische informatie, bijvoorbeeld over afspraken uit de cao, je persoonlijke ontwikkelbudget (IOB), opleidingen, je loopbaan, winkelcriminaliteit etc. Maar ook voor trends en verhalen uit de praktijk kun je hier terecht. Laat je inspireren en haal het leukste uit je baan en alles uit jezelf!

Werken in de woonbranche, dat betekent niet stil zitten.

In de woonbranche werken nog echte vakmensen, zoals woningstoffeerders, parketteurs, keukenmonteurs en meubelstoffeerders. Het zijn schaarse beroepen die hard nodig zijn, want zij maken het interieur uiteindelijk helemaal af. 

Cao

De cao Retail Non-food biedt medewerkers die werken in de woonbranche goede, duidelijke en eerlijke afspraken. De cao is afgesloten door vakbonden en werkgeversorganisaties, werkgeversorganisaties, waaronder branchevereniging INretail, de belangenbehartiger voor retail mode, schoenen, sport en wonen. 
Bekijk hier de cao-afspraken en veel gestelde vragen. Voor medewerkers die in de woonbranche werken geldt naast het algemene deel in de cao ook een aparte module met afspraken. De afspraken in de module gaan voor. Als je filtert op de branche waarin je werkt, krijg je de module te zien die voor jou van toepassing is.

Opleidingen

Voor medewerkers die werken in de retail wonen is er een uitgebreid aanbod van opleidingen en trainingen. Je kunt je vakkennis vergroten door te leren hoe je een licht- of kleurplan maakt. Je kennis over klanten vergroten of een van de gratis e-learnings doen bijvoorbeeld over veiligheid in de winkel of gastvrijheid. Je vindt een het aanbod bij retailopleidingen. Filter je op de branche waarin je werkt, dan zie je welke cursussen en opleidingen speciaal voor jou gelden.

Branchevereniging

Met 13.000 aangesloten winkels is INretail de grootste brancheorganisatie in retail non-food. INretail is de bondgenoot die je als ondernemer nodig hebt. Eén partner voor de totale business. Door te lobbyen, kennis van de markt te delen, te adviseren over veranderende businessmodellen en het geven van ondernemers-, juridisch- en bedrijfsadvies. Zo maakt INretail ondernemen makkelijker.

Contactgegevens:
INretail
088 973 06 00
info@inretail.nl

Vind de leukste vacatures

Het barst van de leuke en bijzondere banen in de detailhandel! Zoek je een baan in een woonwinkel? Check dan de vacatures op Vacaturesite Wonen.

Nieuws