Header image

Juwelier

Werk in de Winkel is er speciaal voor medewerkers in de retail, ook voor als je bij een juwelier werkt. Je vindt hier praktische informatie, bijvoorbeeld over afspraken uit de cao, winkelcriminaliteit, opleidingen, je loopbaan en je persoonlijke ontwikkelbudget (IOB). Maar ook voor trends en verhalen uit de praktijk kun je hier terecht. Laat je inspireren en haal het leukste uit je baan en alles uit jezelf!

Als juwelier ben je werkzaam in een schitterende branche, letterlijk en figuurlijk. Je moet veelzijdig zijn en je vakmanschap en branchekennis goed kunnen combineren met een commerciële instelling. Je bent op de hoogte van de laatste trends en weet alles over de artikelen die je verkoopt. En uiteraard ga je graag met mensen om. 

Opleidingen

De juweliersbranche heeft een eigen vakopleiding. Vakschool Schoonhoven biedt opleidingen tot juwelier/ondernemer en medewerker juwelier. Daarnaast kun je je via cursussen en trainingen verder specialiseren, bijvoorbeeld tot edelsteenkundige of taxateur van juweliersartikelen. Je vindt het aanbod bij retailopleidingen, waar je per thema kunt zoeken. Filter je op de branche waarin je werkt, dan zie je het aanbod dat speciaal voor jou van toepassing is.

Cao

De cao Retail Non-food biedt medewerkers die werken in een juwelierswinkel een goed basispakket aan arbeidsvoorwaarden. De cao is afgesloten door sociale partners, waaronder de Federatie Goud en Zilver. Bekijk hier de cao-afspraken en veelgestelde vragen.

Meer informatie

Klik hier voor de beroepsmogelijkheden in de branche
Klik hier voor opleidingen
Klik hier voor vacatures

Branchevereniging

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de goud-, zilver-, uurwerken- en edelstenenbranche op (inter)nationaal niveau en maakt zich sterk voor diverse zaken zoals vakopleiding, beveiliging, promotie van de branche, het uitgeven van een vakblad en het afsluiten van cao’s. 
De FGZ verenigt een aantal beroepsgroepen die zich toespitsen op hun eigen specifieke werkzaamheden. Dit zijn de juweliers, goud- en zilversmeden, uurwerkmakers en taxateurs van juweliersartikelen (van na 1952) en leveranciers en producenten van sieraden en horloges. Voor deze beroepsgroepen worden bijvoorbeeld georganiseerd: speciale vakdagen, ontwerpwedstrijden, masterclasses en oefensessies. Lees meer op www.fgz.nl

Contactgegevens:
Federatie Goud en Zilver
079-331 53 00
federatie@fgz.nl
www.fgz.nl

Vind de leukste vacatures

Het barst van de leuke en bijzondere banen in de detailhandel! Zoek je een baan bij een juwelier? Check dan de vacatures op Indeed.

Nieuws