Winkel medewerker

Winkel medewerker worden in een modezaak: wie wil dat nou niet? Tover een lach op het gezicht van je klanten door hun stijlvolle en verrassende outfits aan te raden. Maar hoe word je een succesvolle winkel medewerker? Welke opleiding kan je het beste doen? En op wat voor salaris kan je rekenen?

Wat doet een winkel medewerker?

Als winkel medewerker in een kledingwinkel heb je een verantwoordelijke taak. Niet alleen stel je de klant op zijn of haar gemak, ook probeer je hem of haar de leukste outfits aan te raden. Je hebt dus niet alleen marketing skills, maar ook verstand van mode nodig om je klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Gelukkig zijn er tal van retail opleidingen die je helpen op een hartelijke en ontspannen manier met klanten om te gaan en vakkennis op te doen.

Functieomschrijving van een winkel medewerker

Een winkel medewerker dient verschillende taken voor zijn of haar rekening te nemen. De belangrijkste taak is misschien wel niet de verkoop zelf, maar het contact met de klant. Zo sta je de klant te woord en probeer je hem of haar zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast verricht je kassawerkzaamheden en zorg je voor een aantrekkelijke inrichting van de winkel. Een goede inrichting draagt bij aan de uitstraling van de winkel. Zorg daarom voor een etalage met fraaie outfits en sprekende kleuren die mensen naar binnen trekt. Ook opruimen hoort erbij als je wilt werken in een kledingzaak. Je wilt immers niet dat klanten een rommelige, ongeordende winkel binnenlopen. Daarom zie je er als winkel medewerker op toe dat de winkel schoongemaakt wordt en dat de schappen op tijd worden aangevuld wanneer er nieuwe leveringen binnen zijn.  

Salaris winkel medewerker

Wat voor salaris kan je verwachten wanneer je gaat werken in de mode? Het precieze bedrag is uiteindelijk afhankelijk van de werkgever, maar er staan wel enkele afspraken over salarissen in de CAO mode. Hierin staan het maximum en minimum loon vermeld, zodat je werkgever niet naar eigen goeddunken een bedrag uit kan schrijven. Hoe kan je je salaris in de modebranche verhogen? Je hebt verschillende mogelijkheden:

  • Bijscholing
  • Doorgroeimogelijkheden binnen je functie
  • Doorgroeien naar een nieuwe functie

Opleiding tot winkel medewerker

Welke opleidingen tot winkel medewerker bestaan er? Kies voor een BBL-opleiding op MBO of HAVO niveau als je één dag in de week wilt studeren en daarnaast werken om de verkregen kennis meteen in de praktijk te brengen. Liever een voltijdopleiding volgen? De TMO Fashion Business School is dé ideale opleiding voor commerciële functies binnen de modebranche. Of je nou een mode opleiding op HBO- of MBO-niveau, een deeltijd of voltijdopleiding volgt: met een mode opleiding haal je het meeste uit je loopbaan. Heb je vragen over de functie van winkel medewerker? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat wij al je vragen kunnen beantwoorden.

Het platform voor winkel medewerkers

Werk in de winkel is hét platform voor winkel medewerkers. Wij geven je handige tips en tricks en geven je informatie over belangrijke zaken als pensioen, salaris, maar ook opleidingen die je naast je werk zou kunnen volgen. Bovendien ben je met ons online platform altijd op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de retail. Op die manier hopen wij jou een basis te geven van waaruit je je verder kunt ontwikkelen en meer zekerheid over de toekomst. Ben je een medewerker in de retail en wil jij beter inzicht in je loopbaan? Maak een account aan en creëer je persoonlijke ePortfolio.