Werken in de mode

Over het werken in de mode zijn verschillende afspraken gemaakt tussen werkgevers en werknemers. Deze afspraken zijn vastgelegd in een cao die voor de gehele mode, sport en lifestyle branche geldt.  Zo ontstaat er duidelijkheid over een aantal belangrijke aspecten van werken in de mode, zoals loon, verlof, proeftijd en vakantiedagen. In de cao zijn nog meer afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer. Alle afspraken zijn na te lezen in het cao boekje van de cao modebranche.

Wil jij werken in de mode of werk jij in de mode?

Wil jij alles weten over werken in de modebranche? Er zijn talloze opleidingen en cursussen die je kunnen helpen je verder te ontwikkelen op het gebied van retail en mode. Een retailopleiding helpt je je vaardigheden en talenten zo te ontwikkelen dat je je klanten optimaal van dienst kan zijn. Werken in een kledingwinkel klinkt misschien eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken. Niet alleen moet je goede service kunnen bieden, ook heb je gevoel voor mode nodig. Of je nu wilt werken in de mode zonder ervaring of met ervaring: het is noodzakelijk om je door te blijven ontwikkelen. Werk in de Winkel is het platform voor medewerkers die werkzaam zijn in de modebranche. Op deze website vindt je alles wat je moet weten: 

  • Loontabellen modebranche
  • Werken in de modebranche
  • Vakantiedagen
  • Verlofregelingen
  • Proeftijd

In de cao zijn nog meer afspraken gemaakt. Alle afspraken zijn na te lezen in het cao boekje.

Een carrière in de modebranche

Wat houdt het precies in om te werken in de mode? Wat voor functies kan je bijvoorbeeld vervullen? Er zijn veel verschillende functieprofielen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er functies in de modebranche die zich meer richten op het verkoopproces en de marketing, terwijl er ook functies zijn die zich meer bezig houden met design en trends. De verscheidenheid aan functies zorgt ook voor een verschil in salaris in de modebranche.

Momenteel interviewen wij diverse medewerkers in de retail over hun baan. Benieuwd wat de medewerkers van Hype Heroes vinden van hun baan als bijv. verkoopmedewerker? Bekijk het interview over hun retailbaan. 

Pensioenregeling werken in de mode

Via je werkgever bouw je pensioen op. Dat is extra geld voor wanneer je stopt met werken. Er zijn verschillende situaties die jouw pensioenopbouw beïnvloeden: De uren die je werkt; Arbeidsongeschiktheid en Overlijden. Het pensioen dat je opbouwt via je werkgever is een gedeelte van het totale pensioen dat je uiteindelijk ter beschikking hebt. Van de overheid krijg je namelijk AOW op het moment dat je de AOW leeftijd bereikt en stopt met werken. Vergeet niet om zelf ook voor een extraatje te zorgen, zodat je goed kan genieten van je pensioen.

Voordelen bij werken in de mode

Werken in de mode zorgt er voor dat je via jouw werk kan profiteren van collectieve voordelen. Je hebt zelf de keuze waar je gebruik van wilt maken. Zo kun je korting krijgen op verschillende verzekeringen en is er een mogelijkheid tot aantrekkelijke private lease. Heb je nog vragen over werken in de mode? Neem contact op met Werk in de Winkel!