Wat je moet weten over jouw werk in de modebranche

Alles over het werken in de mode vind je op mode.werkindewinkel.nl. Werk in de Winkel helpt werknemers in de modebranche duidelijkheid te verkrijgen in hun huidige en toekomstige werksituatie. Het is namelijk vaak helemaal niet helder wat de precieze rechten en plichten van jou als werknemer zijn. Zaken als pensioen lijken misschien niet zo belangrijk als je net begint met werken. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de pensioenregeling, maar ook van de mogelijke manieren waarop je je gaandeweg verder kunt ontplooien. Op wat voor pensioen kan je op je oude dag rekenen? Hoe zorg je ervoor dat je je gedurende je loopbaan blijft ontwikkelen? Op dit soort vragen over nu en later hopen wij jou een antwoord te geven.

Werk in de Winkel is een portaal dat is ingericht om jou te informeren over verschillende belangrijke thema’s binnen het werken in de modebranche. Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt om alles uit jouw werksituatie te halen. Van winkel medewerker tot functies op het hoofdkantoor.

Werken in de modebranche

Werken in de mode is niet alleen op zichzelf al heel erg leuk, maar biedt ook nog eens verschillende voordelen. Werk jij in de mode of wil je graag Werken in de modebranche? Werk in de Winkel is het platform voor medewerkers die werkzaam zijn in de mode. Wij  bieden jou als medewerker in de retail diverse voordelen, ontwikkelingsmogelijkheden en informatie. Op werkindewinkel.nl vind je alles wat je moet weten over het werken in de modebranche. Van vaardigheden en tips bij het werken in een kledingwinkel tot een e-portfolio met online ontwikkelingsmogelijkheden. Ook maken wij inzichtelijk wat voor salaris je in de modebranche kunt verwachten.

Wat zijn mijn rechten en plichten medewerker in de retail?

Het werk in de modebranche biedt niet alleen veel voordelen, maar brengt ook bepaalde rechten en verplichtingen met zich mee. Wat voor rechten en plichten heb je als werknemer? Hoe lang mag je bijvoorbeeld achter elkaar werken en hoeveel vakantiedagen ontvang je van je werkgever? Dit soort afspraken vind je allemaal in de CAO van jouw werksector. Ook vind je er een precieze functie-indeling. Wat houdt het precies in om winkel medewerker te zijn? Wat wordt er van je verwacht? Laat er geen twijfel over bestaan door de CAO te raadplegen.

CAO Modebranche

Om te weten waar jij als werknemer recht op hebt en welke plichten je hebt is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele cao. Voor de modebranche is er een cao waar jouw werkgever zich aan moet houden. Welke CAO hanteert men in de modebranche? Diverse benamingen voor de CAO heb je vast wel voorbij zien komen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan CAO mode, Cao mode en sport of bijvoorbeeld CAO detailhandel mode. De CAO die in de modebranche wordt gehanteerd is de CAO fashion sport & lifestyle. Deze CAO geldt voor diverse sectoren. In de CAO mode staan verschillende afspraken tussen werkgever en werknemer. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de inhoud van deze afspraken. De CAO detailhandel mode vertelt jou namelijk precies wat jouw rechten en plichten zijn als werknemer. Ook vind je de loontabellen en meer informatie over salarissen in de modebranche. Bekijk alles over de CAO fashion sport & lifestyle. 

Mode opleidingen en cursussen

Een baan in de modebranche kan na verloop van tijd saai worden als je je niet verder ontwikkelt. Bovendien verwacht je werkgever ook van je dat je jezelf nieuwe vaardigheden aan blijft leren, zodat je de klanten steeds optimaal van dienst kan zijn. Misschien nodigt de werkgever je daartoe om de zoveel tijd wel uit om een workshop of cursus te volgen. Wil je nog meer uit je modebranche loopbaan halen? Dan kan je er ook voor kiezen een van de vele retail opleidingen te volgen. Op die manier leer je niet alleen hoe je de klanten gelukkig maakt, maar ook hoe je het beste uit jezelf haalt. Als je nog niet aan het werk bent, maar wel weet dat je hart in de modebranche ligt, kan je ook naar diverse mode opleidingen kijken. Bekijk de mogelijkheden en vind een opleiding die bij jou past.

Bekijk alle Retail opleidingen

Mode inspiratie

Het is voor een modewinkel belangrijk om in te spelen op de nieuwste modetrends. Daarnaast geef je jouw mode inspiratie ook door aan je klanten. Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten elke keer weer opnieuw geïnspireerd worden? Dat kan je bijvoorbeeld doen aan de hand van mooie displays of moodboards. Als je je klanten zo goed mogelijk wilt helpen, is het van groot belang dat je weet welke kleuren op dit moment trendy zijn en welke kledingstukken goed bij elkaar matchen. Zorg ervoor dat je verschillende stijlen en trends met elkaar weet te combineren. Bekijk meer over mode inspiratie.

Voordelen voor nu en later met Werk in de Winkel

Werken in de modebranche kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Naast een cao waarin veel afspraken staan vastgesteld die voordelig zijn voor jou als werknemer, zijn er nog meer voordelen. Bij Werk in de Winkel vind je verschillende voordelen waar je direct gebruik van kan maken, maar er is ook een pensioenregeling binnen de modebranche. Dit biedt weer voordelen voor later. 

Werk in de Winkel reikt jou handvatten aan om zelfverzekerd en enthousiast aan de slag te gaan in de modebranche. Wij willen zowel startende als gevorderde werknemers zekerheid bieden door informatie te verschaffen over belangrijke zaken als pensioen, CAO en opleidingen. Leer meer over werken in de modebranche en schakel de hulp in van Werk in de Winkel.

Kun je het antwoord op jouw vragen niet vinden? Neem gerust contact met ons op: wij helpen je graag!