Salaris Modebranche

Het salaris dat je kunt ontvangen in de modebranche is afhankelijk van de functie die je hebt. Wanneer je verantwoordelijkheden groeien neemt vaak ook het salaris toe. Welk salaris je precies ontvangt is uiteindelijk afhankelijk van de werkgever, maar er zijn een aantal afspraken over het loon binnen de modebranche gemaakt. In de cao mode zijn verschillende afspraken gemaakt over het salaris wat hoort bij verschillende soorten functies.

Welk salaris kun je verwachten in de modebranche

Binnen de modebranche is een cao opgesteld waar werkgevers aan horen te voldoen. In deze cao voor de modebranche is ook een indicatie gegeven welk salaris werknemers in bepaalde functies krijgen. De verschillende functies zijn verdeeld over loonschalen. Binnen deze loonschalen is een minimum en een maximum loon afgesproken. Als jouw verantwoordelijkheden in een bepaalde loonschaal vallen heb je dus minimaal recht op het minimum salaris dat bij deze schaal hoort.

  • Op de site van INretail kun je checken in welke loonschaal je valt
  • Het cao boekje beschrijft de afspraken met betrekking tot salaris

Op weg naar een hoger salaris?

Door opleidingen te volgen kun je bij blijven in jouw vakgebied, maar kun je ook vaardigheden leren die nog niet bij jouw functie horen. Met jouw werkgever kun je ook overleggen over mogelijkheden om door te groeien binnen jouw functie of zelfs naar een andere functie. Op deze manier kun je jouw salaris binnen de modebranche verhogen. Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat jouw ambities zijn en wat jouw loopbaan doelen zijn.

Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw salaris binnen de modebranche te verhogen:

  • Bijscholing
  • Overleg met je werkgever over doorgroeimogelijkheden binnen je functie
  • Doorgroeien naar een nieuwe functie

Let op meer dan je salaris binnen de modebranche

Het salaris dat je binnen de modebranche verdient is niet het enige waar je op moet letten. Er zijn meerdere manieren waarop jouw werk beloont wordt. Vergeet niet dat je ook recht heb op onder andere:

  • Pensioenregeling
  • Verlof
  • Vakantiedagen
  • Overwerktoeslag

Zorg ervoor dat je weet wat jouw rechten en plichten zijn als werknemer. Op die manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Alles over salaris binnen de modebranche

Op de website van Werk in de Winkel is veel informatie met betrekking tot werken in de mode verzameld. Ook kun je op onze website vinden welke collectieve voordelen geregeld zijn. Zoals een zorgverzekering of private lease. Werken in de modebranche biedt dus meer dan alleen jouw maandelijkse salaris. Heb je verder nog vragen naar aanleiding van de informatie op onze website? Of is er iets dat je niet kunt vinden? Wij helpen je graag.