Retail opleiding

Retail opleidingen zijn er voor eenieder die zichzelf wil ontplooien en meer wil leren over de omgang met klanten, het interieur en de producten die hij of zij verkoopt. Het maakt niet uit of je al jaren ervaring hebt op het gebied van retail of dat je helemaal aan het begin van je loopbaan staat. Als je je verder wilt blijven ontwikkelen, is het van belang om te blijven leren. Wat voor soort opleiding in wonen past het beste bij jou?

MBO-opleidingen in de retail

Er zijn veel verschillende MBO-opleidingen die zich richten op werken in de woonbranche. Hierbij kan je je helemaal toespitsen op jouw interesses. Wil je je vooral richten op het contact met klanten en je marketingvaardigheden verder ontwikkelen? Dan is de opleiding Verkoper wonen of Verkoopadviseur wonen van de HMC mbo vakschool misschien wel wat voor jou. Word jij helemaal warm van binnen wanneer je een mooi ingericht interieur ziet en wil je het liefst zelf bepalen hoe een ruimte wordt ingericht? De opleiding Interieuradviseur aan het Koning Willem I College of Woninginrichting & Design aan het Deltion College leren jou advies op maat te geven. Je kunt je bij het studeren in de woonbranche ook ontwikkelen tot woningstoffeerder, parketlegger of manager wonen. Werk in de Winkel geeft je graag inzicht in:

  • Soorten opleidingen
  • Scholingskosten
  • Leerwerkbanen

Daarnaast zie je ook steeds vaker online trainingen voor retail. Voordelig, interactief en praktijkgericht. 

BBL-opleidingen in de retail

Als je niet langer wil wachten, maar liever direct aan de slag gaat, is een BBL opleiding dé oplossing. Meestal ga je één dag in de week naar school en gebruik je de rest van de tijd om ervaring op te doen in een leerbaan. Zo breng je je opgedane kennis meteen in de praktijk. Wanneer je bent aangenomen bij een bedrijf dat een leerbaan aanbiedt voor 60% van je totale opleidingstijd, sluit je een leer-werkovereenkomst én een arbeidsovereenkomst met je werkgever. Hier staat een salaris tegenover. Zo kan je dus leren en verdienen tegelijkertijd. Bovendien heb je de keuze uit een ruim aanbod van MBO én HBO opleidingen, zodat er altijd wel iets tussen zit wat aansluit bij jouw interesses en capaciteiten.

Retail cursussen

Indien je geen tijd of zin hebt om een hele studie te volgen naast je werk, is het ook een optie om af en toe een retail cursus te volgen die je inzicht geeft in diverse zaken, zoals vakkennis, verkopen en veilig werken. Deze retail opleidingen, trainingen en workshops helpen je op een goede manier om te gaan met lastige klanten, vertellen je hoe je carrière kunt maken en leren je alles over interieur ontwerpen, materiaalkennis, kleuradvies en veranderingen in de retail. Wij werken samen met de beste opleiders in jouw branche om jou alle kneepjes van het vak te leren.

Persoonlijke ontwikkeling

Retail opleidingen brengen je niet alleen meer kennis bij, maar helpen je ook stevig in je schoenen te staan en je op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Doordat je meer inzicht krijgt in de processen die zich afspelen in de retail, weet je beter wat jouw rol is in de woonbranche. Wil je meer informatie over opleidingen in de woonbranche? Neem gerust contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.