09/04/2021 | Leestijd 3 minuten

Zo maak je jezelf toekomst-proof met coaching van De Unie!

De retail verandert als een speer. Dat weet jij als geen ander, want de winkel verandert voor jouw ogen. Als medewerker ben je gewend om mee te bewegen met de wensen van de klant. Maar beweeg jij ook mee met de wensen van de markt, en de wensen van de tijd? Met de coaches van De Unie houd jij jezelf toekomst-proof!

Zo maak je jezelf toekomst-proof met coaching van De Unie!

“Ik heb het nu nog hartstikke naar mijn zin!”, is vaak het antwoord van winkelmedewerkers wanneer het gaat over hun toekomst. En dat is natuurlijk een goed teken. Maar wat is de stip op de horizon? “Met plezier blijven werken, maar tegelijkertijd ook veel blijven leren”, is jouw antwoord hopelijk. Want dan houd je jezelf toekomst-proof!

Maak jezelf multi-inzetbaar

Er wordt steeds meer van jou als winkelmedewerker verwacht. Je moet je continu aanpassen aan nieuwigheden. Eén soort expertise is (niet langer) genoeg. Ineens moet je een webshop optuigen met je collega’s, pakketjes versturen of langsbrengen, kennis hebben over duurzame stoffen, de winkelervaring naar een hoger niveau tillen, stijl- en kleuradvies geven… Als je multi-inzetbaar bent, word je onmisbaar. 

Arbeidsmarkt verandert

De retail verandert, dat is één ding. Maar dat is niet het enige. Want ook de arbeidsmarkt verandert. Vroeger was er nog zoiets als ‘lifetime employment’: je bleef dikwijls je hele leven bij hetzelfde bedrijf. Dat is nu niet meer zo. Het gaat nu over het tegenovergestelde: lifetime employability: het levenslang inzetbaar blijven, onafhankelijk van een organisatie. Werknemers switchen steeds meer van plek, om lekker veel verschillende ervaringen op te doen. Dienstverbanden zijn korter en flexibeler. Ook hier wordt weer een beroep gedaan op jouw veelzijdigheid.  Oké. Maar hoe houd je jezelf toekomst-proof? 

Stel jezelf een aantal vragen, met of zonder loopbaancoach: 

  • Waar wil ik over vijf jaar werken?
  • Krijg ik voldoende energie van mijn werk?
  • Werk ik in een omgeving of branche die bij me past?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf een antwoord op deze vragen. Dat geeft inzicht. Afhankelijk van jouw levensfase, huidige beroep, gezondheid, financiële situatie en jouw behoefte zijn er legio instrumenten die daarbij kunnen helpen. Er is geen one-size-fits-all aanpak. Het gaat tenslotte om jouw toekomst. 

Meer weten?

Gun jezelf een gesprek met één van de onafhankelijke coaches van De Unie. Het kost je niets en is alleen maar leuk om eens met iemand te sparren. Zo houd jij grip op je toekomst! Ga naar Jouw talent en de winkel om een afspraak te maken.

Meer info