29/04/2020 | Leestijd 2 minuten

Woontrend: Bold is beautiful

Als je de designs van interieur in 2020 in één woord zou moeten omschrijven, wat zou dat dan zijn? “Superbold!”, antwoordde interieurstyliste Marie-Gon. Big, bold and beautiful, zo is deze woontrend samengevat. Rond is helemaal van nu.

Woontrend: Bold is beautiful

Natuurlijk 

Ronde meubels zijn al enige tijd een trend, zoals ook bleek uit verschillende vakbeurzen en trendevents. En volgens Marie-Gon wordt het nu wel heel ‘bold’! “De vormgeving van 2020 is superbold, of zeg maar gerust ‘superbol’. Kijk bijvoorbeeld maar naar kussens. Dikke, ‘opgeblazen’ kussens geven karakter aan de ruimte. Deze vorm ziet er bovendien hartstikke comfortabel uit – een fijne bijkomstigheid. Stiksels mogen opvallen, bijvoorbeeld door een contrasterende kleur te gebruiken. Voor zitmeubelen is dit een heel voor de hand liggende vormgeving, maar ook bij bijvoorbeeld tafels zie je de ovalen vorm met iets meer afgeronde hoeken, waardoor ook die bold shape ontstaat.”  

Zet die winkel niet te vol 

‘Bold’ meubels vragen volgens Marie om ‘lucht’ eromheen. Daarom raadt ze aan om een presentatiehoekje in de winkel niet te ‘vol’ te zetten. Marie-Gon: “Maak een mooi eiland van een groot kleed - dat ook afgeronde vormen kan hebben - en plaats de meubels daar ruimtelijk op. Zachte en lichte tinten komen met deze vormgeving mooi tot hun recht.”  

Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land af op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.