11/05/2020 | Leestijd 3 minuten

Woontrend: 2020 blijft ‘over the top’!

We gaan al enige tijd ‘over the top’ met karakteristieke meubels. Dat kan je niet ontgaan zijn. Felle kleuren, exotische vormen, het is één grote trip. Marie Gon noemt deze woontrend een ‘heerlijke’ ontwikkeling. Ze voorspelt bovendien dat deze zich doorzet in de woontrends van 2020. Dus maak die etalage vooral lekker uitgesproken. Marie: “Of mensen het nu mooi of lelijk vinden – als erover wordt gesproken, wordt het tenminste gezien!”

Woontrend: 2020 blijft ‘over the top’!

Weg met de herkenning 

Was het sobere interieur tien jaar geleden nog helemaal de norm, nu kan het bijna niet wild, abstract en gek genoeg. Marie-Gon: “Gelukkig durven zowel de verkopers als consumenten meer te experimenteren met kleur, vorm, materiaal en dessin. Het mag allemaal haast over de top! Sommige vormen en dessins hebben bijna geen ‘herkenning’ meer, zo excentriek zijn ze.” 

Let op: zoek een tegenhanger 

Marie-Gon benadrukt wel het belang van een gezonde tegenhanger van ieder outspoken item. “Het gevaar van een opvallend item, is dat deze er niet alleen voor moet staan. Als de rest van het interieur behoorlijk ingetogen is, wordt het opvallende item een vreemde eend in de bijt. Aan de andere kant moet de styling wel in balans zijn, je kunt niet zomaar een paar gekke dingen naast elkaar zetten. Het is de kunst voor winkelmedewerkers om te laten zien hoe je een excentriek item kunt mixen met het meubilair. Zet bijvoorbeeld die koraalrode vaas tegen de achtergrond van een diepblauwe muur, zodat een mooi contrast ontstaat. Het is mooi om één of twee van dit soort ‘art-pieces’ een uitgangspunt te laten zijn binnen een woonstijl. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de gebruikte kleuren en materialen en herhaal deze of pas ze op een andere manier toe. Idealiter ontstaat er een link met de rest van het interieur.”  

Hoe in de winkel? 

Ook in de presentatie in de winkel is het goed om uitgesproken items naar voren te halen. “Je kunt ze zelfs als show stopper gebruiken voor je etalage”, vertelt Marie. “Want hoe meer uitgesproken of ongewoon een design is, hoe eerder mensen er een mening over hebben. Die mening is misschien niet in alle gevallen positief. Maar waar over gesproken wordt, is in ieder geval gezien!” 

Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land af op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.