10/07/2019 | Leestijd 3 minuten

Wondere woonwereld: Blended Cultures

Samen met INretail ontwikkelde trendwatcher Aafje Nijman de tijdgeest IRRESISTIBLE, die weergeeft hoe de consument verandert. Uit deze maatschappelijke ontwikkeling rolden vier woontrends. De eerste trends was de Inner Retreat. Blended Cultures is de tweede oogstrelende trend in het rijtje. Laat je inspireren voor de perfecte inkoop en styling van je winkel!

Wondere woonwereld: Blended Cultures

Aafje Nijman: “De digitale ruimte verbreedt onze wereld. Tegelijkertijd versmalt ons wereldbeeld doordat algoritmes op internet reageren op onze voorkeuren en zodoende belanden we in onze eigen bubbel. Het aanbod wordt hierdoor saai, voorspelbaar en oppervlakkig. De behoefte ontstaat om deze beperkende, krappe bubbel te doorbreken. De hokjesgeest verdwijnt naar de achtergrond – het woord oneness komt centraal te staan. De grenzen tussen generaties, genders, afkomst en andere indelingen vervagen stap voor stap.” Ze noemt dit de waardetrend: UNBOX. Meer informatie over de waardetrend UNBOX lees je hier.

Stijltrend: Blended Cultures

De digitale bubbel begint te knellen, we willen ons wereldbeeld verbreden. Meer diversiteit, meer openheid. Ook in het interieur. Deze trend combineert moeiteloos verschillende folklore-invloeden met etnische achtergronden. De meubelstukken en accessoires verbinden lokaal en globaal. Soms ambachtelijk, soms industrieel. Het resultaat: een vrolijke, ongedwongen sfeer.

Vormen: Uiteenlopend en uitgesproken. Bijvoorbeeld gezichten als reliëfdecoratie op vazen.
Kleuren: Fel en bont tot natuurlijk.
Materialen: Natuurlijk, verwijzend naar een ambacht, zoals verschillende weeftechnieken.
Dessins: Patronen uit allerlei culturen, van getekend tot gevlochten.

Vertaling naar winkelvloer

Met de trendwaaier, moodboards en deze stijlkamers krijg je een idee hoe je jouw winkel kan stylen volgens de vier trends. Het is niet nodig het hele assortiment te vervangen om de trends te visualiseren: door te letten op de typerende vormen en dessins kan je met bestaande modellen in de juiste stofferingen en kleuren al snel goed een trend neerzetten.

Nu bestellen: gratis trendwaaier

De trendwaaier ‘Woontrends IN 2020’ licht de vier woontrends uitgebreid toe, inclusief Pantone®-kleuren, materialen, vormen, dessins en inspiratie voor woonstijlen. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan bestel je deze handige tool gratis via inretail.nl/woontrends2020 (anders € 35,00).

Meer trends 

Bekijk hier de trend die eerder is gepubliceerd: Inner Retreat