03/10/2022 | Leestijd 2 minuten

Winkelketen Bever gaat kleding voor rolstoelgebruikers verkopen

Een mooi initiatief van Bever. De bekende winkelketen voor outdoor activiteiten breidt het assortiment uit met kleding voor rolstoelgebruikers. Het buitenleven zou namelijk voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Winkelketen Bever gaat kleding voor rolstoelgebruikers verkopen

Het is onze ambitie om de markt van rolstoelkleding te veranderen.

Genieten van buiten

In het persbericht vertelt Albert Scholte, CEO van Bever: “Al 45 jaar is het ons doel om iedereen met de beste producten te laten genieten van buiten. Desondanks kwamen we er pas onlangs achter dat we dit nog niet helemaal bereikten voor rolstoelgebruikers. Toen zijn we snel gaan schakelen.”

Bever en Kinetic Balance

Voor de nieuwe collectie sloeg Bever de handen ineen met Kinetic Balance, een specialist in rolstoelkleding voor actief buitengebruik. Jan-Jaap Zwart, General Manager van Kinetic Balance, zegt hierover: “Het is onze ambitie om de markt van rolstoelkleding te veranderen. Dat een gerenommeerde keten als Bever de noodzaak van een goede pasvorm en technische functionaliteit alsmede de kwaliteit van onze producten erkent, zal daar zeker een bijdrage aan leveren.” De collectie bestaat onder meer uit comfortabele beenhoezen die de rolstoelgebruiken tegen weer en wind beschermen.

Inclusiviteit

Inclusiviteit is op dit moment een groot thema in de maatschappij. Ook in de retail willen steeds meer bedrijven de boodschap uitdragen dat elke consument welkom is, ongeacht achtergrond, etniciteit, leeftijd, gender, of, in dit geval: lichamelijke beperking. Kinetic Balance-voorman Jan-Jaap Zwart heeft naar eigen zeggen de ambitie om hieraan bij te dragen: “Het is onze wens om geschiedenis te gaan schrijven en daadwerkelijk een inclusievere wereld te realiseren.”