20/11/2015 | Leestijd 2 minuten

Werken of is het een hobby?

Voor mij het is duidelijk: ‘Ik heb nooit van die ‘Oh, thank God…It’s Friday’ momenten. Voor mij is mijn werk gewoon wie ik ben en het is super leuk. Als klein kind werkte ik al veel mee in de bedrijven van ooms en tantes. Na het eten: ‘Kom we gaan nog ff wat leuks doen’. Dat was geen werken. In de schoolvakanties had ik meestal 3 vakantie banen, dat was voor mij heel normaal. Dat gevoel heb ik elke dag, voor mij tellen de uren niet.

Werken of is het een hobby?

Door: Harry Bijl

Het is enorm balen als je geen werk hebt en het, om wat voor reden dan ook niet kan krijgen. Als je wel een baan hebt moet je hem koesteren. Als je het leuk vindt, dan moet je er in investeren. Niets erger dan werk hebben en een 9-5 mentaliteit ontwikkelen. Dan verdien je je baan gewoon niet, vind ik. Maak dan plaats voor een ander. Je kan je baan ook zo leuk maken als je zelf wilt.

Als je oprecht plezier in je werk hebt en je kan er veel energie in kwijt, dan ben je een gezegend mens. Wees blij en stop er nog meer energie in zou ik zeggen. Geniet van je werk en al die facetten en mogelijkheden die jezelf kan beïnvloeden. Wees creatief en stimuleer je collega’s, maak elkaar op een leuke manier gek. Net als bij het spelen van een spelletje: ‘Ga samen voor de winst’. ‘Hoe leuk is zo’n battle?’ Niet zeiken op elkaar, of over je baas. Samen klanten plezier bezorgen, je werk verbeteren.. dat is toch heerlijk?

Bedenk je eens wat een geluk we hebben, dat we een leuke baan hebben, en dat we zelf mee kunnen bepalen hoe blij we daarvan worden. Er zijn zoveel mensen met alleen maar ellende en verdriet om zich heen. Wij zijn gezegend met een lekker baan toch? Jij ook? Maak er wat van.

Ps. Als je je werk niet leuk vindt: ‘ Wat ga je er aan doen?’


Harry Bijl is innovatie- en inspiratieman bij Inretail. Hij is altijd op zoek naar inspiratie en manieren om dit te delen. 'Let's rebel, share vibes & create the future', is zijn motto.