26/03/2019 | Leestijd 2 minuten

Warme kleuren de hoofdrol in 2019

We hadden het misschien al kunnen raden. Kleurenbijbel Pantone had dé trendkleur van 2019 niet voor niets getipt, namelijk het genoeglijke oranjeroze –Living Coral, zoals je op Werk in de Winkel kon lezen. Het kleurenpalet blijft dit hele jaar warm, zacht en luxe!

Warme kleuren de hoofdrol in 2019

Door Marie Gon

Subtiele transitie

Kleurentrends veranderen niet in een oogwenk. Als je regelmatig vakbeurzen bezoekt en je laat inspireren door magazines, winkels en andere factoren, zie je hoe paletten op subtiele wijze verschuiven. Gaandeweg komen bepaalde tinten steeds meer naar de voorgrond terwijl andere juist wat meer wegvloeien. Dat geldt ook voor het warme kleurgevoel van 2019.

Ton sur ton

Na een periode van bruin- en grijstinten, waarin op het einde ook groenen en blauwen naar voren kwamen (denk bijvoorbeeld aan de verftrends van diepblauw en monumentaal groen) is het nu weer duidelijk de beurt aan de warme tinten. Door veel verschillende schakeringen bij elkaar te combineren – bijvoorbeeld framboosrood met oranje zonsondergangkleuren - ontstaat een bijzondere diepte in het palet, een ‘schaduwgevoel’, zogezegd. Belangrijk is om de sterkte van de kleuren te variëren. Denk aan uitgesproken, verzadigde powerkleuren als statement naast zachte, poederachtige soft tones en alles wat daar tussenin zit. Zo ontstaat een spannende mix van kleuren die wat dichter bij elkaar liggen. We worden uitgenodigd om te spelen met ongebruikelijke combinaties. Zolang alles in balans is, ontstaat een prachtig geheel. Go and experiment!


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.