12/09/2019 | Leestijd 3 minuten

“Vraag je werkgever het hemd van het lijf”

Een goed gesprek is goud waard. Ook op het werk. Gewoon eens praten over je taken, je talenten, je plannen voor de toekomst. Volgens personeelsadviseur Suzanna Heuff van brancheorganisatie INretail gebeurt dat bij bedrijven nu nog maar mondjesmaat. “Terwijl oprechte aandacht vaak iedereen meer plezier brengt.”

“Vraag je werkgever het hemd van het lijf”

Suzanna Heuff komt bij grote en kleine winkels over de vloer voor advies over hun personeelsbeleid. Ze aarzelt geen moment op de vraag wat ze daarbij hoopt te bereiken. Suzanna: “Ik wil heel graag dat iedereen met plezier werkt! Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand, maar een beetje hulp of advies hierbij kan handig zijn. Wat ik zie, is dat er door alle drukte vaak weinig tijd is voor een rustig gesprek. Maar aandacht voor elkaar hoeft niet veel tijd te kosten, en levert iedereen wat op.”

Nieuwsgierig

“We leven in een tijd waarin alles supersnel verandert. Dat geldt ook voor winkels. Die veranderingen maken dat je nu andere dingen moeten kunnen, andere skills nodig hebt, om je werk goed te doen. Werknemers en werkgevers zijn er samen verantwoordelijkheid voor om te weten wat er van iemand wordt verwacht. Want als je niet weet welke koers het bedrijf gaat varen, weet je ook niet hoe je je moet gaan ontwikkelen. Dus wees nieuwsgierig, vraag je werkgever het hemd van het lijf, laat merken dat je betrokken bent, en je zult zien dat jouw enthousiasme aanstekelijk werkt. Als je met ideeën komt, zal je werkgever het ook makkelijker vinden om je te helpen groeien in je werk.”

Verrast

Ze kan het niet vaak genoeg blijven zeggen: “Ga met elkaar in gesprek! Weet wat er speelt, geef aan waar je goed in bent en waar je kansen ziet. Benut de talenten die je hebt, en kijk of je die op de beste manier gebruikt. Wees niet bang om het gesprek aan te gaan, wees open en eerlijk en je zult verrast zijn over elkaar. Er zijn allerlei manieren om jou en je loopbaan verder te helpen: een blik vol met vragen voor het voeren van een mooi gesprek, gratis advies van een coach om je op weg te helpen je talenten te ontdekken, een compleet opleidingsaanbod. Het is er allemaal en ik nodig je uit om op ontdekkingsreis te gaan!”

Meld je nu aan voor gratis loopbaanadvies!

Toe aan een goed gesprek over je werk, je talent, je toekomst? Maak dan nu snel een afspraak met een professionele loopbaancoach. In de Week van de Loopbaan -van 16 t/m 20 september- zitten coaches klaar voor een kwartier lang gratis telefonisch advies. Meld je nu aan op de website van Youfit@retail en ga voor een persoonlijk gesprek.

Open je Blik 

Wil je graag op je werk praten over je wensen en de toekomst? Met de vragen uit 'Open je Blik' wordt dit een stuk makkelijker. Deze vragen helpen je om met je leidinggevende in gesprek te gaan. Lees hier meer.