29/05/2017 | Leestijd 4 minuten

Vijf tips om interessant te blijven voor jouw werkgever

Hoelang werk jij al voor hetzelfde bedrijf of dezelfde manager? Het is allang niet meer gebruikelijk om je hele leven bij dezelfde werkgever te blijven. Daarom is het belangrijker dan ooit om te werken aan je eigen inzetbaarheid. Weten hoe jij dit het beste kunt doen? Hieronder vind je de beste tips op een rijtje. 

Vijf tips om interessant te blijven voor jouw werkgever

Wat zijn mijn plannen en ambities? En hoe zorg ik dat mijn profiel eruit springt bij (potentiële) werkgevers? Makkelijke vragen, maar lastiger om te beantwoorden. Met het ePortfolio van Werk in de Winkel helpen we je stap voor stap om hier over na te denken en daarmee een richting te bepalen. Met behulp van de talentenscan, krijg je beter inzicht in je talenten, interesses en loopbaanwensen. In het ePortfolio stel je als het ware je eigen persoonlijke profiel op. Aan de hand van dit profiel kun je vervolgens kijken in welke richting je (verder) wilt ontwikkelen.

Jouw opgebouwde profiel kan als rode draad gebruikt worden in de gesprekken met jouw leidinggevende, gepubliceerd worden op je persoonlijke cv-pagina, of goed van pas komen bij het kiezen van een passende opleiding.

Aan de slag!

  • Houd je cv / LinkedIn account up-to-date  

Krijg je een nieuwe functie, andere werkzaamheden of heb je een project succesvol begeleid? Voeg het direct toe aan je cv of je LinkedIn-pagina. Door deze actueel te houden, blijft je cv of LinkedIn-pagina aantrekkelijk en voorkom je dat je belangrijke activiteiten of mijlpalen in je carrière vergeet bij een volgende sollicitatie. 

  • Blijf jezelf ontwikkelen  

Ook als je al een baan hebt gevonden en het naar je zin hebt, is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Volg online cursussen, lees artikelen op internet of abonneer je op een branchegericht tijdschrift. Al deze extra kennis kan van pas komen als jij een nieuwe baan zoekt of een promotie in de wacht wilt slepen.  

  • Onderhoud je netwerk  

Een interessant persoon ontmoet op een retail evenement of landelijke bijeenkomst gehad? Leg na deze kennismaking direct contact, bijvoorbeeld via LinkedIn. Wellicht kunnen jullie elkaar in de toekomst nog eens helpen.  

  • Beschrijf je droombaan  

Neem eens de tijd om rustig na te denken wat jouw droombaan zou zijn. Bedenk daarna kleine stappen waarmee je deze droom zou kunnen waarmaken. Denk niet meteen te groot, dit kan overweldigend zijn. Streef jij bijvoorbeeld naar een managementfunctie? Kijk dan of je alvast extra taken kunt oppakken, een cursus kunt volgen of vrijwilligerswerk kan doen waarin je mensen begeleidt. Zo maak je stapje voor stapje jouw droom waar. 

  • Leef gezond

“Een gezond lichaam, een gezonde geest.” Het gezegde bestaat niet voor niks. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je helder kunt nadenken, minder snel moe bent en minder last hebt van stress. Je hoeft heus niet elke dag een uur naar de sportschool. Een half uurtje wandelen heeft al een enorm positief effect op je productiviteit.  

Direct aan de slag met je inzetbaarheid? Ga dan naar Mijn opleiding.


Een bijdrage door online opleider SkillsTown