30/03/2022 | Leestijd 2 minuten

Tuintrends 2022 #2: Bright and Breezy; een tuin vol kleur

Het voorjaar kan grillig zijn; zo zit je in de zon, zo sta je in de natte sneeuw. De tuintrends van nu trekken zich nergens iets van aan. Tuinbranche Nederland signaleert drie tuintrends voor 2022. Trend nummer 2: Bright and Breezy. Een kleurrijke, vrolijke tuin dat het er zelfs zonder zon goed toeven is.

Tuintrends 2022 #2: Bright and Breezy; een tuin vol kleur

Tuintrend vol kleur

Deze trend straalt je tegemoet! Tuintrend Bright and Breezy is een feest van kleur en een al vrolijkheid. Alsof je elke dag vakantie viert of een feestje houdt. De kleurenwaaier bestaat uit stevige pasteltinten die worden afgewisseld met lekkere felle accenten. In de tuin zijn verschillende hoekjes met elk een eigen functie. Een terrastafel om met familie en vrienden aan te borrelen, maar ook een plekje voor jezelf waar je even onbezorgd de boel de boel te laten. Voor de ultieme ontspanning is de hangmat een echte musthave; ideaal om lekker weg te dromen. Of kies voor een lazy lounge chair met uitzicht op de bonte bloemenborders. Die hebben de uitstraling van een wilde pluktuin en zijn een walhalla voor vlinders en bijen.

Beetje onkruid geen probleem

Bright and Breezy is niet strak en keurig aangeharkt. Verwildering en een beetje onkruid is geen probleem, zolang het maar niet de overhand neemt. Wie voor optimaal tuingemak gaat, kiest voor een robotgrasmaaier of een volautomatisch watergeefsysteem dat efficiënt met water omgaat. Om wateroverlast te voorkomen kun je een deel van tegels vervangen door gazon (of bloemenborders), zo wordt de tuin meer klimaatbestendig. Bij hevige neerslag is er dan minder snel wateroverlast omdat de regen rechtstreeks in de grond kan zakken. Ook een groen dak op bijvoorbeeld een schuur, carport of uitbouw levert kan wateroverlast verminderen.

Fotocredits
Maayke de Ridder, tuinontwerp Philippa Pearson en Hampton Court Flower Show

Meer weten?

NL Leert Door biedt onder andere de opleiding voor groenambassadeur aan. Als je in een tuincentrum werkt, dan kun je een gratis training doen. Je leert in deze training wat je als groene klimaatpleinambassadeur moet weten over onder andere over goede grond, bomen en planten die tegen droogte kunnen, klimaatmaatregels en hoe je een bio-diverse tuin kunt realiseren.

Meer info