10/10/2019 | Leestijd 2 minuten

Stylist Marie Gon over de woontrend ‘Flintstone Chic’

‘Yabba dabba doo!’ We duiken in het stenen tijdperk. Het klinkt leuk, ‘Flintstone Chic’. Maar wat houdt deze trend precies in? Gaan we in een grot wonen? Vast niet. Het is eerder een ode aan de natuur en ontspanning. Want van de vier woontrends voor 2020 waar interieurstylist Marie Gon in is gedoken (Inner Retreat, Blended Cultures, Street Savage en Flintstone Chic), is haar favoriet bij uitstek Flintstone Chic.

Stylist Marie Gon over de woontrend ‘Flintstone Chic’

Door Marie Gon

Rust in de tent

Bij ‘Flintstone Chic’ komt al het moois dat moeder natuur te bieden heeft voorbij. Veel interieurliefhebbers hebben volgens Marie Gon in deze tijd veel behoefte aan rust in hun leven. En dat vertaalt zich ook naar een huis met een serene en onbewerkte uitstraling. De meesten van ons zijn verontrust door nieuws en alle snelheid van het leven en zoeken op zoek naar een omgeving om te ontspannen. Een oase van natuurlijke rust en authenticiteit.

Het vieren van imperfectie

Flintstone Chic staat voor natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan hout, steen, en fijne stoffen met linnenstructuur in poeder-achtige, nude-kleuren. De meubels en accessoires zijn gemaakt alsof ze rechtstreeks uit de natuur naar binnen zijn gebracht. Het design heeft een organische vorm. Hoekige vormen en moderne materialen kom je binnen deze trend weinig tegen. De producten zijn ook niet per definitie symmetrisch of perfect. Kleuren zijn niet contrastrijk, maar eerder aaibaar zacht en als een gradiënt in elkaar vervaagd. 


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.