13/03/2020 | Leestijd 2 minuten

Street Savage: een ‘hip hop’ tuin!

Graffiti op de schuur. Knalroze stoelen. XXL-bloempotten. Waarom niet? Sommige tuinen lijken tegenwoordig wel een soort Berlijnse nachtclub. Eerder noemden we al de tuintrends ‘Blended Cultures’ en ‘Inner Retreat’. Haaks op deze trends staat nog een derde beweging, namelijk ‘Street Savage’. Een stoere stijl met een flinke dosis lef.

Street Savage: een ‘hip hop’ tuin!

Vrijheid wordt gevierd 

In deze tijd is een groep mensen op zoek naar verandering en uitdagingen. Als tegenwicht voor het ‘perfecte plaatje’ groeit de interesse voor imperfectie en vrijheid. Zeker geen regels. Deze behoefte wordt gemengd met straat-invloeden uit de hip-hop scene. Onconventioneel, onorthodox en persoonlijk zijn de sleutelwoorden. Deze tuin is een knipoog naar die stijl. In de tuin bestaan de meubels en accessoires uit zowel gerecyclede als industriële materialen zoals stelcon platen die de rauwe uitstraling onderstrepen.  

Kleur en avontuur 

De muren van de ‘Street Savage’-tuin zijn beschilderd met graffiti en onderbroken door schermen van restmateriaal van aluminium platen. De ontwerper heeft gekozen voor betonnen tafels en halfverharding die de tuin een straatachtige uitstraling geven. De gekleurde en donkere plantenbakken met planten matchen met de graffiti en steken vrolijk af bij de bestrating. De grote betonnen tafels zijn bedoeld om op te chillen en kunnen als podium dienen om bijzondere objecten te tonen. De verschillende terrasjes zijn van hergebruikte materialen en voeren water af of laten het door.  

Insecten ook welkom  

De tuin zal niet door iedereen worden gewaardeerd maar zelfs insecten zoals vlinders en bijen kunnen hier door de keuze van de beplanting terecht. Onder meer Scabiosa ‘Red Velvet Scoop’, Rudbeckia ‘Little Gold Star’ en Gaura.  

Meer weten?

Wil je meer weten over de bloeiende trends van de tuin in 2020? Lees dan de Trendgids van Tuinbranche Nederland.

Meer info