12/09/2022 | Leestijd 3 minuten

Startschot Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstoffering 2022

Vandaag is het zover, dan vindt het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstoffering plaats. Tijdens het NKWP gaan twaalf studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v met elkaar de strijd aan om de beste vloerenlegger van Nederland te worden. Gerben Westra van het Deltion College vertelt over de opzet van het kampioenschap.

Startschot Nederlands Kampioenschap Woning- en Projectstoffering 2022

Docent Gerben Westra zit al vierenhalf jaar in het onderwijs bij het Deltion college, Hij is een van de coördinatoren van het NKWP en vertelt dat het NK een initiatief is van vijf scholen: het Alfa College, Deltion College, Hout en Meubileringscollege, ROC Midden Nederland en het Summa College. Vier van de vijf scholen hebben elk drie getalenteerde studenten afgevaardigd. In totaal gaan twaalf studenten de strijd aan gaan om vloerenlegkampioen 2022 te worden. 

Consumentwaardig

Om te winnen leggen de studenten elk twee soorten vloeren. Hun werkterrein is een ruime houtenbak met opstaande rand. In het midden van de bak komt zeen visgraatvloer met daaromheen een linoleumvloer, en dat zo perfect mogelijk gelegd. Klinkt al niet makkelijk, en dat met een jury die streng is, aldus Westra. Sponsoren WOLFF Tools, Forbo Flooring en firma Bostick zijn de drie koppige jury die alle twaalf bakken gaan beoordelen. Het is geen toeval dat de jury afkomstig is uit de branche. Het kampioenschap is een mooie manier om het vakgebied van de interieurvakman/vrouw te promoten. “De jury zal er extra goed op letten dat de visgraatvloer netjes gelegd is en precies in het midden van de bak ligt.” De kwaliteit van beide vloeren dienen “consumentwaardig” te zijn en moet zo bij iemand in huis kunnen liggen. 

Moge de beste winnen

Westra verzekert dat het een spannende wedstrijd gaat worden. “De studenten hebben nog geen tijd gehad om de wedstrijdomstandigheden goed te kunnen oefenen, aangezien ze nog maar één keer op school zijn geweest na de zomervakantie.” Wel hebben de studenten van het Deltion College al kort besproken hoe ze de wedstrijd gaan aanpakken. Westra heeft het volste vertrouwen in zijn studenten, maar kan niet voorspellen of ze kampioen worden. “Moge de beste winnen, maar dat kan ook iemand van een andere school zijn.”

Meedoen is dan ook belangrijker dan winnen. De studenten strijden niet alleen maar voor de titel en de eer. Alle deelnemers krijgen een goodiebag met kleding en professioneel gereedschap. De winnaar van het NKWP gaat ook nog eens met een mooie geldprijs naar huis in de vorm van een tegoedbon. Dat alles mogelijk gemaakt door de sponsort

Sponsors

Het NKWP is een initiatief van de hele sector en wordt mogelijk gemaakt door: Bostick, Peitsman, WOLFF Tools, UZIN UTZ, Forbo Flooring, INretail en BVP.