23/09/2019 | Leestijd 2 minuten

Snoepjes voor de winter

In juni brachten we jou namens Werk in de Winkel al op de hoogte over pastelkleuren, zie ook hier. En we benadrukken het nog maar eens: de zachte, lichte kleuren vormen één van de grootste modetrends van 2019. Ook volgens Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur van vakblad Kleur & Stijl, belooft 2019 een zachte winter te worden.

 

Snoepjes voor de winter

Door Carla van den Puttelaar

Van ijsblauw tot lichte paars- en lilatinten en zachtroze... Lieflijke tinten voeren de boventoon. Vergeet zwart en bruin. Fashion labels gaan voor zoet en kleurrijk! Zie bijvoorbeeld het ingetogen chique Noë Antwerp, of Sies Marjan, het luxe label uit New York. Overal doemen lichte paars- en lilatinten op – zowel voor heren als dames. De trend gaat hand in hand met de nadruk op danskleding (zoals tutu’s) die we dit modetijdperk veel terugzien.

Pastels laten zich makkelijk combineren

Wat zo fijn is aan pastels, is dat ze zich gemakkelijk laten combineren. De uitdaging voor de winkelmedewerker? De pastelletjes met elkaar mixen tot een levendig geheel. Zo worden zachte kleuren veel verenigd met geel-, groen- en bruintonen. Babyblauw en babyroze zijn bijvoorbeeld een bekend stijlvol duo. Maar niet alleen met elkaar staan ze leuk. Ook gemixt met zwarte items vormen ze een geschikte combinatie. Hoe chic om een zwarte jeans te dragen met een oversized, zachtgele trui, bijvoorbeeld? Of een grijze shawl met een pastelblauwe jas?

Luxe uitstraling

Pastel all the way kan ook! Dat hebben we uitgebreid kunnen zien op de catwalk van internationale fashion shows. Zo kun je een klant die voor een mooie lila broek heeft gekozen bijvoorbeeld eens een wollen pastelkleurig colbert in een vergelijkbare kleur laten passen – ton sur ton, dus. Samen geven de pastels een zachte en luxe uitstraling. Ook een grote wollen jas in een poederkleur is een mooie manier om de winter iets aangenamer te maken.

Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.