11/09/2019 | Leestijd 2 minuten

Shine bright, like a diamond

We mogen onszelf in de spotlight zetten deze winter. Dat vertelt Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur van Vakblad Kleur & Stijl. Glimmende stoffen (maar dan ook: écht glimmend) zijn het helemaal! Een vleugje jazz, disco en glamour kan geen kwaad…

Shine bright, like a diamond

Door Carla van den Puttelaar

Prominente wintertrend

Pailletten, satijn, glimmend plastic, glanzende coatings… Ze zijn volgens de doorgewinterde fashion-kenner Carla ‘topic nummer 1’ deze winter. Zo valt onder andere te bewonderen bij modehuizen zoals Acne Studios en Ted Baker… Van caleidoscopische jasjes met franjes tot accessoires die zowat een spiegeleffect creëren. En wie denkt dat alleen de vrouwen er als een juweeltje uit mogen zien, heeft het mis. De trend zet ook door in de mannenmode.

Ballet, disco, charleston…

De kans is groot dat deze trend ons tegemoet glimt door die grote factor die op dit moment de mode bepaalt: dans. De kledingcollecties worden namelijk sterk beïnvloed door verschillende danstenues. Denk: disco! Maar ook details die ons doen denken aan de charleston uit de jaren ’20, komen geregeld terug. Hierbij horen glimmende, ruimvallende tenues met een sportieve twist (bijvoorbeeld door gekleurde strepen) die een ‘jazzy’ uitstraling hebben. Maar daar blijft het qua dans niet bij. Er zijn ook invloeden uit ballet dit seizoen sterk vertegenwoordigd.

Combineer met matte, ruwe stoffen

Afijn. Hoe verwerk je deze – nogal uitgesproken – trend in de winkel? En dan het liefst op een manier dat je de winkel niet laat lijken op een lachspiegelhuis? Carla: “Combineer bijvoorbeeld glanzende stoffen met matte materialen voor een bijzonder contrast. Denk aan een matte leren rok met een glanzende top. Ook een ruwe stof zoals een grof gebreide trui geeft een spannend effect. Maar je kunt natuurlijk ook voor ‘glans all the way’ gaan en bijvoorbeeld een paspop aankleden met een volledig shiny pak!”

Carla van den Puttelaar is hoofdredacteur vakblad Kleur & Stijl, het magazine voor de professional die zich bezighoudt met het geven van adviezen op het gebied van kleur, stijl, mode, make-up, kapsels en imago.