27/12/2017 | Leestijd 1 minuut

Retail 2030: new rules, retail rules!

Je hoeft maar om je heen te kijken of er worden goederen gekocht, geruild, geleased en gerecycled. Het retailspeelveld verandert en dat gaat razendsnel. 

Retail 2030: new rules, retail rules!

Het onderzoek 'Retail richting 2030: Retail Rules' van brancheorganisatie INretail beschrijft twaalf dominante retailshifts - bijvoorbeeld van bezit naar gebruik en van aankoop naar algoritme. De retailshifts maken duidelijk dat we in een gouden tijdperk van vernieuwing leven. Er zijn volop kansen om retail leuker, makkelijker en relevanter te maken voor de klant. 

Jij als medewerker in de retail zal als geen ander de impact van de retailshifts voelen. De verwachtingen van de klant, werktijden, bezetting, taken, functieprofielen en competenties veranderen. Omgaan met digitalisering en automatisering en beschikken over toekomstbestendige competenties, vormen de belangrijkste uitdaging voor medewerkers.

Weten welke bewegingen bepalend zijn voor de ontwikkeling van de retail richting 2030? Wat wordt er van jou als retailmedewerker verwacht in 2030? De impact op de medewerkers lees je vanaf pagina 83.

Download het volledige rapport gratis op www.inretail.nl, of bestel de beeldende samenvatting voor €9,95.