14/04/2020 | Leestijd 4 minuten

Personal styling op 1,5 meter: tips van imagostylist Nelleke Mulder

Normaal gesproken geeft imagostylist Nelleke Mulder trainingen in de winkel. Zij leert medewerkers dan alles over personal shopping en het geven van personal styling-advies. Nu zit ze thuis, maar zeker niet bij de pakken neer. Speciaal voor Werk in de Winkel deelt Nelleke (gratis!) haar gouden tips in een reeks kort, super inspirerende video’s. Zo hoef ook jij in coronatijd niet stil te zitten. Hierin vertelt zij over ‘de eerste indruk’, ‘kleuradvies’ ‘kledingadvies’ en meer. Ook voor het dragen van horloges en sieraden komen tips voorbij. Maak kennis met Nelleke en haar expertise.

Personal styling op 1,5 meter: tips van imagostylist Nelleke Mulder

Waar gaan je filmpjes over? 

In mijn serie korte filmpjes geef ik tips over onder andere het geven van een warm welkom en passende prints en lengtes bij ieder figuur. Het gaat dan over broeken, sieraden en schoenen, maar vooral over het geven van persoonlijke aandacht. Want dat maakt, zeker in tijden van corona, écht het verschil. 

Wat leer je in jouw filmpjes?  

Winkelmedewerkers weten al ontzettend veel, maar delen die kennis nog té weinig met hun klanten. Ik train medewerkers zodat zij vol vertrouwen durven te vertellen over hun vak. En daar voeg ik nog heel veel extra tips & tricks aan toe.  

Wat zijn de basisprincipes van personal styling? 

Bij personal styling kruip je in de huid van je klant: wat past er goed bij zijn of haar smaak en stijl en wat wil hij of zij graag uitstralen? Dat heeft te maken met lichamelijke kenmerken, maar vooral met smaak en kledingstijl. Kijk daarom goed naar je klant. Misschien merk je wel op dat hij of zij creatief, klassiek of sportief is. Check dat dan even en vraag ernaar: ‘Volgens mij heeft u een sportieve stijl, klopt dat?’. En tot slot: vergeet niet te vragen of je klant ook weleens een andere stijl draagt. Dat vinden de meeste mensen ontzettend leuk. Je geeft ze dan het gevoel dat er écht naar hen gekeken wordt. 

Hoe kun je tijdens de corona-crisis goed adviseren? 

Vragen die ik vaak hoor zijn: ‘Hoe benader ik mijn klanten in corona-tijd?’ en: ‘Hoe maak ik iets duidelijk, zonder dat ik mijn klanten aanraak?’. Die antwoorden gaan niet over fysiek contact of hygiëne. Nee, die antwoorden gaan over passie voor het vak en het geven van persoonlijke aandacht. Als medewerker in de winkel heb jij nú de kans om de dingen anders te doen. De mensen komen mondjesmaat de winkels weer in, dat is fantastisch. Nu is het aan jou om jouw expertise en meerwaarde te laten zien.  

Tot slot, nog 3 gouden tips voor het adviseren in de winkel tijdens de coronacrisis? 

  1. Voor een klant is het heel raar om een lege winkel binnen te stappen. Als de medewerkers dan ook nog wat verschrikt reageren en op afstand blijven, voelt hij of zij zich niet welkom. Mijn advies luidt dan ook: beweeg, ben bezig in de winkel, wees erop voorbereid dat er iemand binnenstapt en geef je klant een warm welkom. 
  2. Helaas kunnen we nu, op 1,5 meter afstand, niet meer ‘tutten en frutten’ aan onze klanten. Doe je adviezen, zoals dat shirtje in je broek, daarom nu bij jezelf voor.  
  3. Plaats je klant voor de spiegel en ga, op 1,5 meter, achter hem of haar staan. Dan kun je toch nog heel goed aanwijzen en uitleggen wat jij bedoelt. Succes! 

Maak kennis met Nelleke Mulder 

Meer weten?

Wil jij meer tips van Nelleke Mulder? Bekijk dan haar gratis online video’s op het Youtubekanaal van Werk in de Winkel.

Meer info