30/01/2019 | Leestijd 2 minuten

Parijs: over the top!

Als je denkt aan een broedplaats van allure, dan denk je waarschijnlijk aan Parijs! Niet zelden ontpoppen hier zich de meest toonaangevende mode- en interieurontwerpers. Logisch dus, dat styliste Marie-Gon van de partij was tijdens de belangrijke vakbeurs Maison&Objet. Wat waren dit keer haar inspiratiebronnen en waar moeten we binnen de interieurwereld op letten?

Parijs: over the top!

Maximalisme = het nieuwe zwart

Wat viel op? Marie-Gon vertelt: “Minimalisme is nu echt uit het zicht. Want ‘maximalisme’ is het nieuwe zwart! Alles was rijkelijk (over-)gedecoreerd, uitbundig en kleurrijk. Ook heel bijzonder: funny items in je interieur waren volop te bespeuren. Denk aan luxe Mickey Mouse-poppen, geestige keramieken beestjes met karakter, bijzondere sculpturen, veel franjes, uitgesproken vloerkleden en gezichten in allerlei vormen. De meubels en accessoires hebben echt een transformatie ondergaan. Het mag allemaal net even iets opvallender.”

Exoten

Marie-Gon geeft verder nog een interessant advies om winkels en showrooms mooier tot hun recht te laten komen: “We zagen ook veel maskers als wanddecoratie in allerlei materialen. Dit zijn fantastische eyecatchers in je showroom, omdat ze vaak een (uitgesproken) reactie oproepen bij je klant. Mijn advies? Maak een statement met dit soort ‘exoten’, want het valt op tussen alle doorsnee presentaties!”

Maison&Objet

Maison&Objet wordt tweemaal per jaar gehouden in het conferentiecentrum Nord Villepinte Exhibition Center, met als doel om de nieuwste trends op het gebied van meubilair en interieuraccessoires te exposeren.


Marie Gon is interieurstylist met een grote passie voor kleur. Ze reist stad en land op zoek naar inspiratie en bezoekt beurzen in binnen- en buitenland.